V úterý se rozběhl předprodej balíčků vstupenek na zápasy skupiny G Ligy mistrů, ve které se fotbalisté FC Viktoria Plzeň postupně střetnou s Realem Madrid, AS Řím a CSKA Moskva. A zájem je samozřejmě obrovský.

Příprava Baníku v Beskydech. Snímek z 5. září 2018 na Čeladné.
Jak vypadá příprava Baníku? Tenisové rybičky aneb za co tě platím, Bary

Viktoria spustila předprodej balíčků s přednostním právem pro držitele permanentních vstupenek. „Z celkového počtu sedmi tisíc majitelů permanentních vstupenek této možnosti využilo už první den tisíc tři sta fanoušků,“ řekl Deníku Václav Hanzlík, tiskový mluvčí FC Viktoria Plzeň.

Včera to za severní tribunou Doosan areny vypadalo podobně jako v úterý – fanoušci vzali opět pokladny útokem. Jen od devíti hodin ráno do oběda se prodaly další čtyři stovky balíčků na Ligu mistrů.

Prodávalo se na šesti pokladnách až do osmi hodin večer. Předprodeje využil zhruba stejný počet lidí jako v úterý. Jedna osoba si může zakoupit maximálně pět balíčků po předložení pěti permanentek. „Po dvou dnech je prodáno přes dva a půl tisíce balíčků,“ hlásil ve středu mluvčí Viktorie.

Pavel Nedvěd odehrál mistrovské utkání I.B třídy ve Sklané.
Pavel Nedvěd chválí Ronalda. V Česku vidí dost schopných talentů

Předprodej pro permanentkáře potrvá až do soboty 8. září do 20.00 hodin. „Počítáme, že příležitost zakoupit balíčky vstupenek na tři zápasy Ligy mistrů využije téměř každý majitel permanentních vstupenek,“ odhaduje Václav Hanzlík.

Ceny pro věrné viktoriány

Balíčky se prodávají ve čtyřech cenových kategoriích – nejlevnější přijde na 2850 korun, nejdražší pak na 7450 korun.

„Ceny jsme nastavili tak, aby každý věrný viktorián mohl být u toho a nenechal si tento zážitek ujít,“ říká mluvčí Hanzlík. Klub zároveň věří, že si žádný z fanoušků nenechá ujít slavnostní chvíle při zápasech s evropskými velkokluby a bude chtít zápasy vidět na vlastní oči přímo ze sedaček Doosan areny.

Tomáš Kalas pózuje na stadionu v Bristolu, kde v dresu City stráví ročník 2018/19.
Odchod do Bristolu? Rozhodl zájem trenéra, vysvětlil Tomáš Kalas

„Případné nabídky na prodej lístků tak pro každého věrného viktoriána budou bezpředmětné,“ věří mluvčí.

Pozor na falešný prodej

Vzápětí po čtvrtečním losu základních skupin Ligy mistrů začaly různé internetové servery nabízet vstupenky převážně na zápas s Realem Madrid za vysoko přemrštěné ceny, jež v některých případech šplhaly do závratných výšek.

V tu dobu přitom nebyl známý žádný oficiální ceník – první vstupenky byly vytištěny a vydány až v úterý 4. září ve 14.00 hodin se spuštěním prodeje pro permanentkáře.

Trenér Ivan Kopecký - Ilustrační foto.
Nový opavský kouč Ivan Kopecký: Fotbalové městečko s fantastickými diváky

„S tím nemá náš klub vůbec nic společného a od takového prodeje se rázně distancujeme. Jediný možný způsob, jak si fanoušci mohou zakoupit balíčky, je oficiální prodej na pokladnách Doosan areny,“ říká Hanzlík. „Chtěli bychom tímto fanoušky požádat o opatrnost, aby nenaletěli podvodným nabídkám,“ upozorňuje Václav Hanzlík.

Spuštění volného prodeje balíčků i stanovení jeho konkrétních pravidel je závislé na vývoji předprodeje pro permanentkáře.

Slovenský trenér Ján Kozák.
Fotbalová fraška: Dánové míří na Slovensko s futsalisty a poloamatéry