Olomoucká Sigma slaví senzační obrat v Karviné
Esa z lavičky zářila. Hráli jsme na riziko a doufali, popsal olomoucký Texl

Do slavného utkání po jedenácti letech poprvé nezasáhl nikdo z hvězdné dvojice Lionel Messi – Cristiano Ronaldo. Našel se ale muž, který dal na oba svým výkonem aspoň na chvíli zapomenout.

Luis Suárez, uruguayský střelec v katalánských službách, se blýskl hattrickem.

Fotbalisté Barcelony se radují z gólu.
Jiné El Clasico. Tentokrát totiž chybí hlavní fotbalové hvězdy

„Máme nejlepšího hráče na světě a jsme na něj pyšní. Proti Realu jsme ale ukázali, že máme také skvělý tým a vynikajícího trenéra,“ hodnotil hrdina s úsměvem.

O další trefy vítězného celku se postarali Coutinho a Arturo Vidal.

Skončí trenér Realu?

Bílý balet kontroval pouze zásahem Marcela v úvodu druhého poločasu, na víc se nezmohl. Po jednoznačné porážce klesl až na deváté místo španělské LaLigy.

Mimoto je pravděpodobné, že přijde o kouče. O odvolání Julena Lopeteguiho se spekuluje již delší dobu, teď navíc královský klub pod jeho vedením nevyhrál páté ligové střetnutí v řadě.

Michael Ngadeu ze Slavie (vpravo) proti Borisovu.
Výkon v Kodani zaujal. Slávista Ngadeu je ve výběru hvězd Evropské ligy

„Bavíme se o tom pořád, ale jsme to my, hráči, kdo je na hřišti, ne trenér. Musíme se všichni zvednout. Proti Barce to byla katastrofa,“ zlobil se záložník Casemiro a dodal: „Výsledek jen odráží dosavadní průběh sezony. V určitých momentech nám to docela jde, ale celkově jsme nemožní.“

Sám Lopetegui, který musí kritice čelit už několik týdnů, překvapivě hlavu neztratil.

„U týmu chci určitě zůstat. Mám v tyto hráče velkou důvěru a je před námi ještě dlouhá cesta. Všichni přece víme, jak fotbal funguje.“

Suárez a spol. kromě výhry vyrovnali i jeden z rekordů – skórovali ve 22. zápase El Clásika v řadě. Bez branky zakončili bitvu s Realem naposledy v roce 2007 (0:1).

Barcelona je zpět v čele soutěže, a to s náskokem jednoho bodu na Aláves. Je zřejmé, že to jde i bez jindy nepostradatelného Messiho.

Milan Lalkovič ještě v dresu slovenské reprezentace.
"Anglická" posila Sigmy Lalkovič: Sám jsem zvědavý, co ze sebe ještě vymáčknu