Třiatřicetiletý obránce byl před třemi roky na rodinné dovolené s přítelkyní Sherin Senlerovou a dětmi v Karibiku. Žádná idylka to ale nebyla. Během zuřivé hádky měl Boateng matku dvojčat zranit přímo před zraky jejich dětí. Podle státního zástupce jí dal pěstí, kousnul ji do hlavy a shodil na zem. Navíc po ní hodil i skleněnou lampu a chladící tašku.

Benjamin Mendy (vlevo) si ještě v dresu Marseille zahrál i v Liberci.
Za mřížemi. Mistr světa Mendy čelí obvinění ze znásilnění, VIP cely se nedočkal

Boateng po deseti letech opustil Bayern a minulý týden se připojil k francouzskému klubu Olympique Lyon, se kterým podepsal dvouletou smlouvu. Kvůli obvinění z fyzického napadení se ale musel vrátit do Mnichova a ve čtvrtek vypovídat před soudem.

V jednací síni se Boateng objevil po desáté hodině v tmavě modrém obleku a bílé košili. Přišel v doprovodu čtyř bodyguardů. I když Boateng není žádný svatoušek, veškerá obvinění odmítl. Incident popsal jinak: "Začala být agresivní a sprostá. Při hádce mě udeřila a poranila ret."

Soud ho ale uznal vinným z fyzického a verbálního napadení a vyměřil mu pokutu 1,8 milionu eur (46 milionů korun). Tu musí zplatit v rámci 60 denních sazeb po 30.000 eur. A to ještě vyvázl dobře. Slavnému fotbalistovi totiž hrozilo až pětileté vezení. 

Boateng, který se jako malý kluk věnoval v rodném Berlíně tenisu, se může pochlubit úspěšnou fotbalovou kariérou. Vyhrál světový šampionát a hned dvakrát slavil triumf v Lize mistrů. V soukromí to ale taková sláva není.

Modelka Kasia Lenhardt
Německo v šoku. Modelka se zabila po rozchodu s hvězdným fotbalistou

Jeho další bývalá přítelkyně Kasia Lenhardtová byla v únoru nalezena mrtvá pár dní po rozchodu s fotbalistou. Influencerka a modelka spáchala sebevraždu v berlínském bytě, když byl Boateng s Bayernem na mistrovství světa klubů v Kataru.

Boateng má nevlastního bratra a taky slavného fotbalistu Kevina-Prince Boatenga. Oba mají stejného otce, spolu vyrůstali v Berlíně a hráli za Hertu. Ale zatímco Jérome reprezentuje Německo, Kevin-Prince vždy hájil barvy svých ghanských předků.