Arsenal o víkendu vedl nad Crystal Palace už 2:0, jenže hostům se podařilo ještě v první půli snížit a na začátku té druhé dokonce vyrovnat. Pár minut nato se ze hřiště poroučel vystřídaný Xhaka.

Jenže diváci jej místo potlesku doprovodili pískotem a bučením, což kapitán týmu nesl značně nelibě a příznivce londýnského celku počastoval nejen gestikulací, ale i peprnými výrazy. Navíc si poté nepodal ruku s trenérem Emerym, vztekle ze sebe strhnul dres a zmizel v zázemí stadionu.

Situace se nelíbila fanouškům, odborné veřejnosti ani kouči Emerymu. Nyní, po pár dnech, se k incidentu vyjádřil i právě Xhaka. „S odstupem několika dní bych vám chtěl touto cestou dát pár slov k vysvětlení než nějakou rychlou odpověď,“ začal své prohlášení, které zveřejnil na sociálních sítích.

Kapitán londýnského Arsenalu Granit Xhaka.
Kapitán Arsenalu vypěnil. Nadávky fanouškům, stržený dres i odbytý trenér

„To, co se dělo během mého střídání, mě hluboce zasáhlo. Tenhle klub miluji a vždy mu dávám sto procent na hřišti i mimo něj. Pocity nepochopení od fanoušků a opakované útoky při zápasech i na internetu („Zlámeme ti nohy“, „Přejeme tvé dceři, aby dostala rakovinu“) mě těžce ranily,“ píše dál.

„Nechal jsem se v této situaci vyprovokovat k nepřiměřené reakci, kterou jsem urazil fanoušky, kteří mě, tým a klub podporují. To nebyl můj záměr a mrzí mě to,“ kál se Xhaka.

„Přeji si, abychom se v budoucnu opět vzájemně respektovali v první řadě s láskou k tomuto sportu. Budu vždy dávat sto procent našemu klubu, abychom společně  dosáhli našich cílů,“ zakončil vzkaz.

Záložník Sigmy Václav Pilař
Staré dobré časy. Pilař vzkazuje: Chci dokázat, že můžu hrát dobře