V případě výhry se posunete před Spartu. Má ve vašich očích kvůli tomu střetnutí specifický náboj?
Je jedno, jestli je Sparta v tabulce za námi, nebo před námi, pokaždé je to výjimečný zápas. Pro nás je navíc velice důležitý kvůli tomu, že jsme ve dvou posledních utkáních venku zaváhali.

Plzeň proti CSKA Moskva ztratila dobře rozehraný duel, v němž vedla už 2:0.
Plzni schází nadšení i herní klid. Uzdraví se proti Spartě?

Může být právě duel proti Spartě šancí napravit předchozí dva venkovní nezdary?
Beru to tak. Ano, je to příležitost předchozí dvě porážky venku odčinit. Musíme ale podat diametrálně odlišný výkon než v posledním ligovém utkání v Jablonci.

V zatím posledním vzájemném měření sil jste se Spartou doma na jaře remizovali 2:2. Jak se podle vás od té doby mužstvo Sparty změnilo?
Samotný tým se jim příliš nezměnil, spíše si hráči na sebe více zvykli. Sparta vypadá v nové sezoně silnější. Výhodou pro ni je, že nehraje evropské poháry, takže se může soustředit jen na ligu. Ale říkám, v tuhle chvíli ale není důležité, jestli jsme my v tabulce třetí a Sparta druhá. Rozhodnou maličkosti.

Letenští v týmu mají silné individuality. Od koho hrozí největší nebezpečí?
Do dobré formy se rozehrál rumunský záložník Stanciu, nahrává i střílí góly. Je vidět, že je to fotbalista. Je tam ale více hráčů, na které si budeme muset dávat velký pozor. Tetteh teď dává góly, Kanga dokáže nebezpečně vystřelit ze střední vzdálenosti. Sparta už je více sehraná, ale není to tým, který bychom nemohli porazit. 

Fotbalisté Sparty (zleva) Nicolae-Claudiu Stanciu a Guélor Kaku Kanga.
Hvězdný Stanciu před duelem s Plzní: Ze všech cítím tu správnou energii