On možná ne, ostatní ano. Otázka zní: Je Slavia vůbec k poražení (tedy na domácí scéně)? Řečí čísel: Sešívaní zatím vyhráli deset zápasů, inkasovali jen dvě branky. A po klopýtnutí Plzně už vedou tabulku o šest bodů. „Soutěž je hrozně dlouhá, zatím se odehrálo jen dvanáct kol,“ dodal Trpišovský.

Utkání druhého kola skupinové fáze Ligy mistrů - SK Slavia Praha vs. Borussia Dortmund
Kousek slávistického brankáře nadchl Evropu. Lepší než Courtois, píší o Kolářovi

Úřadující šampion již porazil Spartu, nyní vyzrál na dalšího silného soka. Ještě víc udivuje styl, kterého se hráči drží. Aktivita směrem dopředu, napadání. Přesné pasy a šance.  O lecčems vypovídá komentář posledního soupeře. Jablonecký kouč Petr Rada, známý to stratég, vykládal: „Věděli jsme, že Slavia je rychlostně velmi nebezpečná.“

Ve hře je také  jeden rekord. Ondřej Kolář nedostal gól už 758 minut. K maximu, které drží Petr Čech, mu schází ještě  144 minut.

Následovaly další komplimenty jako například tento: „Jakmile vede, je to s ní těžké.“ Bezpochyby. A parta z Edenu vládne nejen na body, ale opanuje všechny podstatné statistiky.  Zajímavost na konec? Jako hodinky šlape i defenziva – důkazem budiž jen osmnáct střel soupeřů na bránu – od začátku ročníku. „Ani my jsme neměli žádnou šanci,“ uznal jablonecký forvard Martin Doležal.

Potrápí někdo Slavii? 

Nový trenér fotbalistů Sparty Praha Václav Jílek se představil 30. května 2019 v Praze na tiskové konferenci klubu.
Obžaloba trenéra. Sparta se trápí, Jílek je pod tlakem