Online reportáž

Je to komplikace nejen pro celý fotbalový svět. Kvůli šířící se nákaze koronavirem se ruší či odkládají soutěže po celém světě a velký otazník visí i nad mistrovstvím Evropy. To se má napříč kontinentem odehrávat i za účasti české reprezentace už za necelé tři měsíce, od 12. června.

Hvězda Juventusu a jeden z nejlepších fotbalistů světa Cristiano Ronaldo slaví gól proti Atléticu Madrid v osmifinále Ligy mistrů
Lidský život nad všechny zájmy, napsal Ronaldo ke koronaviru. K čemu vyzývá?

UEFA má řešit situaci kolem Eura v úterý, nicméně už teď se objevují různé varianty a spekulace, jak by se situace dala řešit. Jelikož byla přerušena velká řada národních ligových soutěží, je velmi nepravděpodobné, že by se šampionát odehrál v původním termínu.

Doposud nejdiskutovanější variantou bylo odložení na příští léto, deník Telegraph ale nyní přišel s tím, že se mluví i o možnosti odehrát Euro ještě letos, třeba v prosinci.   Tím pádem by se otevřelo i více prostoru pro přípravy na mistrovství světa, které se má v Kataru uskutečnit už v listopadu a prosinci 2022. Jak to nakonec vše dopadne, ukážou ale až následující dny.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník