Italští fotbalisté se v rámci reprezentačního srazu rozhodli navštívit děti v nemocnici v Římě. Když už se setkání malých fanoušků s jejich idoly blížilo ke konci a na fotbalisty čekal klubový autobus, překvapil všechny právě Acerbi. „Vezmu si klidně taxi, ale neodjedu, dokud nepozdravím každé dítě,“ oznámil rezolutně svým kolegům.

Sám Acerbi má pro malé nemocné pacienty obzvlášť pochopení. Osobně totiž zažil něco podobného, s čím se v dětské nemocnici v italské metropoli potýkají.

Petr Čech v brankářské hokejové helmě.
Gólmana Čecha čeká hokejová premiéra. Takhle vypadá jeho brankářská helma

Bývalému obránci AC Milán, který v současnosti obléká dres Lazia Řím, byla před šesti lety diagnostikována rakovina varlat. Ačkoliv ze začátku nedával sám sobě mnoho nadějí, nakonec boj s nemocí vyhrál.

„Nemoc změnila můj život,“ prohlásil později. „Teď věnuji mnohem více pozornosti nejen svému životnímu stylu, ale také menším věcem. Na začátku jsem se cítil poražený, už jsem si nedával žádné cíle a nechtěl jsem bojovat,“ přiznal jednatřicetiletý fotbalista. „Ale časem jsem začal bojovat proti rakovině a pak také, abych získal zpět své místo na fotbalovém hřišti,“ dodal Acerbi, který svým přístupem může být vzorem mnohým nejen malým pacientům.

Střelec Jakub Brabec (vpravo) se raduje z gólu na 1:1, vlevo je Jakub Jankto.
Jeden z hrdinů. Brabec vyprávěl: Gól Anglii? To znělo jako sci-fi