Nebylo by to pro Karlssona zdaleka první zahraniční angažmá. Čtyřiadvacetileté pravé křídlo, jehož aktuální tržní hodnota je podle serveru transfermarkt.com 900 tisíc eur, v minulosti působil ve skotském Killmarnocku či dánském Nordsjaellandu a ve svém životopise má dokonce i prestižní anglickou adresu, byť v dresu Sunderlandu si nakonec v Premier League nezakopal.

Momentálně mu to však dobře kope v Norrköpingu, za nějž v letošní sezóně napříč všemi soutěžemi nastřílel ve 36 zápasech 13 branek. Sám Karlsson, s nímž měl mluvit už i sportovní manažer Sparty Tomáš Rosický, přesun do Prahy nezavrhuje. "Když jsem šel do Sunderlandu, byl to velký krok, chci zkusit najít pro sebe vhodnější úroveň," přiznal pro deník Sportbladet. 

A švédský fotbalista, který má na svém kontě už tři reprezentační starty a jednu branku, připouští, že o nabídky nouzi nemá. "Neklepe mi na dveře Real Madrid, ale není to ani tak, že bych neměl z čeho vybírat," tvrdí. Jestli nakonec volba padne na českou adresu, by se mohlo vyjasnit už v nejbližší době.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.
Faktor jménem Trpišovský. Muž, který Slavii přetvořil v český fotbalový fenomén