Olomouc se o víkendu bavila Zápasem století a na trávník nastoupil i současný trenér třetiligové Viktorie Otrokovice Michal Hubník. Někdejší kanonýr nechyběl u parádních oslav sta let olomouckého fotbalu a také brzkých osmdesátých narozenin legendárního kouče.

Podle bývalého reprezentačního trenéra, který se opět sešel se svou partou z Eura 2004, se od neděle jmenuje východní tribuna. „Bylo to emotivní,“ nezastíral Hubník.

„Potkali jsme se s kluky, se kterými jsem dřív hrával a měl i úspěchy. Sešlo se čtyři, pět generací těch nejlepších. S některými kluky jsem hrával ještě i v reprezentaci. Byl vyprodaný stadion, takže v tom to bylo krásné. Bylo to nádherné vyvrcholení oslav stoletých narozenin Sigmy,“ pochvaloval si Hubník, který nastoupil v týmu Petra Uličného.

Zápas století Sigma - repre ČR v Olomouci - Karel Brückner v objetí s Pavlem Nedvědem
Nedvěd o Brücknerovi: Věděl, jak na nás. Do Juventusu bych ho určitě vzal

„Potkali se dva nejlepší trenéři, co kdy v lize trénovali,“ smekl před prací dvou hanáckých patriotů Hubník, jenž byl společně se svým bratrem Romanem na straně poražených.

Ačkoliv o výsledek v neděli nešlo, tým legend hanáckého klubu totiž proti týmu s Nedvědem, Poborským, Šmicrem, Kollerem, Grygerou a dalšími prohrál 2:9.

„Jsem rád, že jsem mohl nastoupit a zahrát si proti takovým legendám. S některými jsem ještě hrával, s jinými proti nim. Vzpomněl jsem si na zážitky v Sigmě i reprezentaci,“ podotkl 36letý rodák z Halenkova na Valašsku.

Během dvanácti let v dresu Sigmy (2000 až 2012) kabinou prošlou spousta hráčů.

„Spoustu z nich jsem dlouho neviděl. Třeba Roberta Cahu, Martina Hudce, nebo Luboše Reitera, se kterým jsem začínal a on zrovna končil,“ vybavil si někdejší útočník Opavy, Legie Varšava, či Jablonce.

„Tam jsem poznal třeba Tomáše Hübsmanna, od té doby jsme kamarádi,“ zmínil Hubník.

Po zápase byla chvíle i na pokec.

„Měli jsme program ve vipce, hostinu, pobavili jsme se, kde nyní jsme, jak se nyní máme a zase jsme se rozprchli do svých klubů,“ dodal Hubník.

Devatenáctiletý záložník Patrik Slaměna bude ve zbytku sezony hostovat ve druholigovém Prostějově.
Potvrzeno. Slaměna bude hostovat v Prostějově, Bačo vypomůže Líšni