„Pro nás to byla ideální příležitost, jak nahradit na poslední chvíli vypadnuvší utkání. Kluci měli o motivaci postaráno, na některých byla vidět i přemotivovanost. Většinou se na hráče áčka dívají z tribuny, a teď si měli možnost proti nim zahrát celý zápas, navíc ve výborném tempu," kvitoval možnost porovnání se hráčů dorostu se seniorským fotbalem trenér devatenáctky MSK Luděk Zlámal, jehož svěřenci trénují celou zimu herní formou. Míč jim tedy není cizí.

Áčko Břeclavi si vypracovalo proti hráčům ročníků 1994 až 1996 dvoubrankový náskok už v první půli díky trefám Levčíka a Pezzottiho. O poločase pak Valachovič poslal na umělou trávu obměněnou jedenáctku, navíc v ofenzivnějším rozestavení. A své výsledky to přineslo.

Ne však ihned. A-tým Břeclavi měl mírnou převahu, gól však dlouho nemohl dát. Hlavně David Ferbar se ocitl v několika tutovkách, ale střelecká smůla se mu lepila na kopačky i hlavu, kterou trefil tyčku. Až po rozehrání krátko rohu nacentroval zprava Diviš přesně na hlavu Dobšíčka a třetiligový tým vedl 3:0. Za deset minut se znovu prosadil po závaru před Fibingrem Sasín. Tám áčko korunovalo svůj stále vzrůstající tlak.

Dorostenci ohrožovali Prokopa jen z dálky, přesto se jim v samém závěru zápasu podařilo upravit skóre. Nejprve Sasínek našel Matušku, který ve skluzu poslal míč pod břevno. A jen o chvíli později na 2:4 upravil po centru Netopilíka Kabrhel. Poslední slovo si vzal ovšem znovu Sasín, který hned z protiútoku stanovil střelou z malého vápna skóre na konečných 5:2.

„Já to neberu ani jako zápas, pro nás to byl prakticky trénink. Ne všichni hráči ale byli dostatečně motivovaní, hlavně ti mladší, kteří nedávno z dorostu vyšli. Myslí si, že po přechodu do mužů jsou rázem jinde. Ale tak to není. Zatím jsme hráli bez nějaké přesné taktiky, zkoušeli jsme všechny hráče, kteří tu jsou. Na zužování kádru je ještě čas," tvrdil trenér áčka Břeclavi Milan Valachovič.

Ten musí po Karviné oželet i dalšího druholigového soupeře. „Ve středu jsme měli hrát se Zlínem, ale v pátek nám volal jejich sekretář, že mají obrovskou marodku a utkání ruší. Teď tedy hledám nějakou alternativu," dodal Valachovič. Když ji nenajde, jeho svěřenci si zahrají další přípravné utkání doma příští sobotu proti Tasovicím (14:30).

MSK Břeclav A – MSK Břeclav U19 5:2 (2:0)

Branky: Levčík, Pezzotti, Dobšíček a 2× Sasín – Matuška, Kabrhel

Diváků: 20

Sestavy:

Břeclav „A": Prokop – Levčík (Diviš), Slunský J. (Pospiš), Šenk, Dobšíček – Carvalho (Nešpor), Simandl, Polášek, Vintrlík – Pezzotti (Ferbar), Sasín (Kotol)

Břeclav U19: Fibingr – Horčička T., Vejvančický, Pafkovič, Hloch (Jurčík) – Matevski (Kabrhel), Horčička M., Netopilík, Ivančic (Matuška) – Wallisch, Sasínek (Lošťák)