Další sestupem ohrožený tým I.A třídy z Bořetic vyhrál v Rakvicích překvapivě 3:2, a tak museli mladí Břeclavané zabrat. „Musíme sbírat body po jednom, nesmíme mít velké oči. Musíme si hlídat soupeře pod námi, kteří bodují. Tentokrát pro nás mají tři body cenu zlata," přiznal trenér rezervy MSK Marcel Houška.

Tomu se herní projev jeho svěřenců od začátku nepozdával a jen díky Mrkvicovi byl ukazatel skóre stále nezměněný. Houška na neutěšený obraz hry reagoval už po půl hodině dvojím střídáním. Tím, že poslal na hřiště útočníka Silveiru místo mdlého Adamse, ofenzivu výrazně oživil. „Chtěl bych vyzdvihnout výkon Matheuse Silveiry, který byl rozdílovým hráčem, i když gól nedal, rozhodl zápas," pochválil osmnáctiletého Brazilce trenér MSK.

Břeclav si v první půli vytvořila tři dobré šance, hned dvě z nich ale skončily na tyči dražovické brány, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:0.

Po obrátce ale postupně hosté fyzicky odpadli a nestačili břeclavským mladíkům. „Tentokrát jsme byli fyzicky i kombinačně lepší. Soupeř, dokud mohl běhat, hrozil z brejků. Pak už vůbec. Chtělo to z naší strany jen trpělivost a klid v zakončení," poznamenal k zápasu Houška.

Skóre otevřel krajní obránce Jan Hloch, který zůstal v šestnáctce zcela nehlídaný. O pár minut později prošel hřištěm David Kočiš a obstřelil i brankáře Dražovic. Třetí gól v síti hostů během čtvrt hodiny měl na svědomí obránce Petr Balga, který jemně tečoval přímý kop, a zmátl tím brankáře Dražovic.

Hosté se prezentovali jen jediným brejkem snipera Pelce, jenže ten v tutovce minul Mrkvicovu bránu. Posledním momentem zápasu bylo vyloučení hostujícího Macháčka, který za pět minut na trávníku stihl dostat žlutou, a po faulu na Jurčíka na hranici vápna, rovnou i červenou kartu.

MSK Břeclav „B" – TJ Dražovice 3:0 (0:0)

Branky: 61. Hloch, 67. Kočiš, 76. Balga

ČK: 85. Macháček (DRA)

Diváků: 90

MSK Břeclav „B": Mrkvica – Hloch, Košut, Balga, Sasínek (34. Šanda) – Jurčík, Paulík (K), Wallisch (60. Netopilík), Carvalho (60. Ulehla) – Kočiš (75. Hakala), Adams (34. Stange d Silveira)

Dražovice: Pešička – Galia, Škarabela, Křap, Palla, Novotný, Svoboda, Král, Pospíšil (Macháček), Vlach (K) (Starý), Pelc