Jako první však načali už v pátek večer třetí kolo domácí dorostenci, kteří narazili na Slavoj Velké Pavlovice. Kdo čekával, že souboj devatenáctky s MSK s hráči I.A třídy dopadne ve prospěch mužů, byl překvapený. Domácí mladíci totiž vyhráli 2:0.

„Byl to dobrý zápas, který se hrál ve svižném tempu nahoru dolů. Více se útočilo, než bránilo, byla spousta šancí a závarů před oběma brankami. My jsme zužitkovali obě nabídnuté šance, nadějné příležitosti měl i soupeř, ale dvakrát byl na místě náš brankář Lukáš Polach," pochválil mladého gólmana trenér devatenáctky Luděk Zlámal. Jeho tým si připsal na turnaji první tři body.

Podobně to viděl i jeho protějšek Dušan Šefránek. „Domácí střídají na turnaji mladší a starší dorost a proti nám zrovna vyrukovali s tím nejsilnějším, co mají. Hlavní rozdíl mezi námi a soupeřem byl v proměňování šancí. I kdybychom hráli do půlnoci, tak gól nedáme. I když šancí tam bylo mnoho, zápas mohl skončit 4:4," mínil kouč Slavoje, který přičítal výhodu domácích i ve znalosti umělé trávy na MSK.

„Na Velké Pavlovice máme sice dobré tréninkové podmínky, ale s umělým povrchem se nesetkáváme. A Běhavý soupeř nás na něm přehrál," přiznal Šefránek.

První body na turnaji si připsali i tvrdoničtí fotbalisté, kteří přetlačili hráče Mikulčic 2:1 a odlepily se ode dna tabulky.

Nejzajímavější boj a nejvíce branek viděli diváci v souboji béčka Břeclavi se Sekulemi. „Zápas jsme podcenili a po zásluze soupeř vedl o poločase 3:0, když se dostal třikrát za půlku. Mysleli jsme si, že se porazí sám, soupeř potrestal naše lajdáctví. Ve druhé půlce si uvědomili, že musí zabrat, začali víc běhat a soupeř odpadl," popsal průběh zápasu kouč břeclavské juniorky Ivan Dvořák starší.

Tři branky do sítě Sekulí vstřelil Tomáš Janulík a po jedné přidali Tomáš Kruták a Jan Slunský.

Na čele turnaje jsou přesto slovenské Gbely, které stejně jak béčko MSK ještě neprohráli, ale mají odehraný o jeden zápas navíc.

3. kolo zimního turnaje:

Bořetice – Gbely 0:3

Břeclav U19 – Vel. Pavlovice 2:0

Břeclav B – Sekule 5:3

Mikulčice – Tvrdonice 1:2

Průběžná tabulka:

1. Gbely 12 (4 zápasy)
2. Břeclav B 9 (3 zápasy)
3. Sekule 6 (4 zápasy)
4. Břeclav U19 3 (2 zápasy)
5. V.Pavlovice 3 (3 zápasy)
6. Mikulčice 3 (3 zápasy)
7. Tvrdonice 3 (4 zápasy)
8. Bořetice 0 (3 zápasy)