Fotbalovou přípravu v celé republice narušilo silné páteční a sobotní sněžení a Břeclav nebyla výjimkou. Ačkoliv pracovníci Terezy celou noc i v sobotu dopoledne umělou trávu odhrnovali a uklízeli, nebylo to nic platné a celé kolo turnaje se muselo zrušit.

Během soboty ale pršelo a sníh rychle tál, proto se domácí béčko s Bořeticemi operativně dohodlo na nedělním termínu. Hřiště bylo v rámci možností dobře připravené, sněhovou nadílku připomínaly jen místy i dvoumetrové hromady sněhu za autovými čárami.

„Hřiště nebylo špatné, bylo to hratelné, neklouzalo to, jen v některých místech u střídaček stálo trochu vody. Dalo se na tom hrát i kombinovat," ocenil práci údržby hřiště trenér břeclavského béčka Ivan Dvořák starší.

Ten sledoval, jak jeho svěřenci kráčí za povinným vítězstvím. Jednoduché to ale s posledním celkem turnaje neměli. Bořetice dokonce vedli díky brance Jambora, domácí ale ještě do poločasu vyrovnali díky trefě Matůškoviče.

„Herně to bylo lepší, než náš poslední zápas s Tvrdonicemi. Šancí jsme měli spoustu, ale branky jsme nedávali," litoval Dvořák starší.

To potvrdil i kouč Celticu Michal Škrabko. „Výsledek pro nás mohl být daleko horší, kdyby domácí proměňovali své šance. První poločas byl ale z naší strany dobrý, přesně podle mých očekávání. Na druhou půli nám ale kvůli zraněním odešli tři hráči a kvalita se ztratila. Občas jsem měl i chuť obout kopačky a vyběhnout na hřiště," komentoval s trpkým úsměvem bořetický kouč fakt, že druhá půle nebyla vůbec ideální.

Břeclavané oslabení soupeře využili a díky trefám Kabrhela a druhém přesném zásahu Matůškoviče se dostali do pohodového vedení. Hosté už fyzicky nestíhali a jejich hra se rozpadla. Jen kosmetickou úpravu skóre měl na svědomí Tomáš Lorenc.

MSK Břeclav „B" se tak po výhře 3:2 dotáhl na čele tabulky na Gbely, které také v dosavadním průběhu turnaje neprohrály. A už tuto sobotu dopoledne právě oba vedoucí celky čeká vzájemné utkání, které pravděpodobně rozhodne o držiteli turnajového prvenství pro rok 2013. Už ve středu večer se bude dohrávat zápas Bořetic s devatenáctkou MSK Břeclav.

ZIMNÍ TURNAJ V BŘECLAVI - 5. kolo (ze sedmi):

MSK „B" – Bořetice 3:2 (1:1)

Průběžná tabulka:

1. Gbely 15 (5 zápasů)
2. Břeclav B 15 (5 zápasů)
3. Sekule 9 (5 zápasy)
4. Vel. Pavlovice 6 (4 zápasy)
5. Břeclav U19 3 (3 zápasy)
6. Mikulčice 3 (4 zápasy)
7. Tvrdonice 3 (5 zápasy)
8. Bořetice 0 (5 zápasů)