Výsledek jarní premiéry byl pro Břeclavany hodně krutý. „Nemá cenu klukům hned po zápase spílat. Rozebereme si to na videu. Takový výsledek ale nechtěl nikdo z nás. Bohužel se projevilo to, že na naší straně nastoupilo kvůli marodce pět hráčů, kteří mají se třetí ligou jen minimální zkušenosti nebo to byla dokonce jejich premiéra," narážel břeclavský kouč Karel Bečka na fakt, že musel při absencích Hlocha, Pospiše, Dvořáka nebo Klusáka nasadit od začátku utkání trojici noviců Sychu, Fojtíka, Giertla nebo dorostence Košuta.

Kiks brankáře

Takto slepená sestava se proti Hanákům držela jen dvacet minut. Pak přišel smolný okamžik, kdy brankáři MSK Prokopovi propadl rukavicemi centrovaný míč a zkušený útočník Rolinc měl při otevření skóre velmi snadnou úlohu.

„Trošku nám podkopala sebedůvěru první branka, která byla laciná. Do té doby jsme Sigmě zvládali vzdorovat. Dokonce jsme předtím mohli jít do vedení, kdyby Giertl ve vyložené pozici sám před brankářem vysoko nepřestřelil branku," litoval nevyužité šance hlavní břeclavský kouč.

Poločasový stav 0:1 byl sice pro Břeclavany relativně přijatelný, jenže dlouho po změně stran nevydržel. Už v 51. minutě se prosadil Richter, který využil špatného postavení Jihomoravanů.

Zpět do zápasu mohl MSK dostat střídající Horváth, který se hnal ze strany sám na náhradního brankáře Hanáků, ale vystřelil příliš brzy. Další Horváthův centr za pár minut neproměnil v kontaktní branku ani Jurčík.

A přišel krutý trest. Béčko Olomouce, za které nastoupili hráči druholigového áčka jako Texl, Bystroň, Schulmeister nebo již zmiňovaný Rolinc, udělalo ze zápasu ve chvíli exhibici. V 70. minutě zvýšil na 3:0 volný Schulmeister, za dvě minuty se z druhé vlny prosadil Plšek a o dalších šedesát sekund později protlačil míč nadvakrát do sítě důrazný Ševčík. „To byla tříminutovka hrůzy, vyloženě tragická. Po ní už nebylo o co hrát," přiznal Bečka.

Hanáci do konce zápasu ještě trefili tyč za Prokopem a poslední slovo si vzal Texl, jehož volej po rohovém kopu naposledy rozvlnil síť v břeclavské bráně.

„Áčko i béčko Olomouce má postupové ambice, nemají problém se navzájem posílit a ten rozdíl mezi našimi nezkušenými hráči a ostřílenými prvoligisty byl znát. Musíme se z porážky rychle oklepat a jdeme dál," dodal Bečka s tím, že by se do příštího týdne mohli dát do kupy alespoň dva marodi.

Břeclavané, jež zůstali po porážce 0:6 v tabulce čtrnáctí, hostí v příštím kole v sobotu od 15 hodin třetí Slovácko B. I to ovšem může přijet posílené, jelikož Synotliga má zrovna reprezentační pau­zu.

MSFL: Sigma Olomouc B – MSK Břeclav A 6:0 (1:0)

Branky: 19. Rolinc, 51. Richter, 70. Schulmeister, 72. Plšek, 73. A. Ševčík, 84. Texl.

Žluté karty: 58. Jurčík, 76. Giertl (oba BRE).

Rozhodčí: Cieslar – Dresler, Mikeska.

Diváci: 58.

SK Sigma Olomouc B: Bárta (46. Spurný) – Texl, Bystroň, Štěrba (K), Vavřík, Richter, Schulmeister, Plšek, Rolinc (68. Ševčík A.), Ševčík P., Falta (74. Hladík).

MSK Břeclav: Prokop – Košut, Dobšíček, Zezula, Sycha – Jurčík (88. Tichý), Fojtík, Simandl (K), Carvalho (68. Wallisch) – Tetur (55. Horváth), Gi­ertl.