Kdo přišel na utkání pozdě, přišel o to nejzajímavější z první půle. Už po dvou minutách utekl po pravé straně Navrátil, počkal si, až obránce sklouzne, udělal kličku i brankáři a z úhlu trefil prázdnou branku. Také první střela hostů skončila brankou. To Prokop nevyboxoval míč dostatečně daleko od branky a Fiala ho hlavou dostal do sítě.

Pak Hanáci spálili další výbornou tutovku, ale Janoštík mířil nepochopitelně mimo tři tyče. Zato MSK si držel stoprocentní úspěšnost střel. To dostal v 10. Minutě Sasín míč před prázdnou branku od Navrátila. Sasín prázdnou branku neminul. Také třetí střela Břeclavi na branku skončila gólem. Levčíkova hlavička ale přišla podle pomezního sudího z ofsajdu. A když Fiala spálil další stoprocentní tutovku, skončila zajímavá první půle vítězstvím Břeclavi 2:1.

Po změně stran kvalita fotbalu hodně upadla. Trávník začal připomínat oraniště a neustálý déšť ho dělal ještě měkčím. Jedinou radost tak divákům přinesla branka kapitána MSK Pavla Simandla ze 60. minuty. Ten si postavil trestňák a zatočil ho nechytatelně k tyči.

Hosté už si výraznou šanci nevypracovali, Prokop jistě sbíral všechny balony v šestnáctce. V samém závěru mohl přidat čtvrtou trefu domácích střídající Nevídal, ale jeho hlavička skončila jen na břevně.

I tak ale zůstaly všechny tři body na jihu Moravy a Břeclavané se mohou dál zaslouženě vyhřívat mezi první čtveřicí MSFL.

Milan Valachovič (trenér MSK): „Věděli jsme, že Kroměříž k nám nepřijede hrát otevřený ofenzivní fotbal. Mají kvalitní defenzivu, kterou jsme ale hned v úvodu přelstili naší tradiční taktikou rychlých brejků. Těžký terén a déšť jim jen nehrával, bylo to hlavně ve druhém poločase hodně o bojovnosti. Příští zápas na Slovácku ale bude opět těžký, nevím, kolik hráčů z áčka dostanou k dispozici a nám navíc budě chybět vykartovaný Filip a Cupák, který odjíždí na dva týdny do Thajska na futsalové mistrovství světa. "

MSK Břeclav – HS Kroměříž 3:1 (2:1)

Branky: 2. Navrátil, 10. Sasín, 60. Simandl – 5. Fiala

ŽK: Cupák, Filip – Janča, Handl, Janoštík

Střely na branku: 8:6 (v poločase 5:3)

Rohy: 4:6 (v poločase 4:4)

Diváků: 110

MSK Břeclav: Prokop – Levčík (86. Krejčí), Filip, Michal, Crla  – Šilinger, Málek, Simandl (K), Cupák, Navrátil – Sasín (87. Nevídal)

Kroměříž: Zapletal – Moravčík, Šilinger (K), Stojaník (66. Vojtášek), Steiner, Fiala, Janča, Kopečný, Havlík, Janoštík (73. Dobeš)