Záchrana je sice prioritním cílem vedení břeclavského klubu, to ale nemusí znamenat, že se MSK bude ve třetí lize pohybovat i příští rok. „Chceme třetí ligu zachránit, po sportovní stránce pro to uděláme maximum. Po sezoně si ale stejně budeme muset sednout s akcionáři a vyložit karty na stůl. Pokud nebudeme mít finančně pokrytou celou třetiligovou sezonu, nepůjdeme do toho rizika. Budeme hrát takovou soutěž, na kterou budeme mít prostředky a hráče," přiznal v minulém týdnu výkonný ředitel Martin Maťašovský.

Jenže jak se ukázalo na mokrém terénu proti HFK Olomouc, cesta za záchranou bude těžká. Kabina MSK sice před zápasem oznámila, že uhradí vstupné všem návštěvníkům, tak si ale cestu na stadion našlo v nevlídném počasí jen 130 diváků. A někteří už měli po pěti minutách chuť zase odejít. První dvě útočné akce hostí totiž skončily gólem v Prokopově síti.

Ve 4. minutě střílel v šestnáctce volný Stehlík a jen o minutu později se s míčem do vápna prodral Šuba a střelou po břevno nedal Prokopovi šanci. Holičtí za tohoto stavu ovládali hru, ale tempo hry díky dvoubrankovému uspokojení opadlo a přibývalo nepřesností v kombinaci.

Domácí si vytvořily několik střeleckých příležitostí, ovšem mířili buď mimo, jako pokusy Paděry nebo Sasína, nebo je vychytal holický brankář. Jako třeba pokus Lapeše. Poločas tak skončil dvoubrankovým vedením HFK.

Pokud chtěli domácí s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, vše zůstalo v kabině. Hned ve 46. minutě vypálil zpoza šestnáctky Žondra a Prokop už nestihl zasáhnout. A v 52. minutě byli domácí zralí „na ručník". To když hostující Hromek lišácky dloubnul balon přes vyběhnuvšího Prokopa.

Promrzlí diváci tak viděli už jen kupu střídání, jenže ani ty nepomohly domácím ke zlepšení hry. Ti, co vydrželi až do konce, viděli ještě povedené střely Paděry a Simandla, se kterými si bravurně poradil brankář Hanáků. Až tři minuty před koncem obelstil ofsajdovou past domácí Lysoněk, využil zaváhání obránců a vsítil alespoň čestný úspěch MSK.

Nový trenér Karel Bečka dostal od vedení klubu už i jasný cíl. Kromě pokusu o záchranu MSFL má kontaktovat všechny odchovance Břeclavi, kteří působí v nižších soutěžích na okrese nebo v Rakousku. Klub si je chce stáhnout zpět a dát jim v příštím ročníku šanci opět bojovat o dres Břeclavi. „Musí se na tom začít pracovat už nyní. Kdyby všichni kývli, na letní přípravu v červenci by si mohl nový trenér áčka MSK vybírat až ze třiceti hráčů. Všem chceme dát šanci," dodal Maťašovský.

MSK Břeclav – 1. HFK Olomouc 1:4 (0:2)

Branky: 87. Lysoněk – 4. Stehlík, 5. Šuba, 46. Žondra, 52. Hromek

Žluté karty: Sasín (BRE)

Rozhodčí: Kůrka – Nováček, Hájek

Diváci: 130

MSK Břeclav: Prokop – Šilinger (58. Kočiš-Koval), Morozov, Lysoněk, Benetka (80. Košut) – Levčík (84. Wallisch), Simandl (K), Sasín, Paděra – Lapeš (63. Jurčík), Jukl (66. Stange da Silveira)

1. HFK Olomouc: Lešňovský- Lukášek (K), Buček (51. Štěpánek), Hromek, Bednář (79. Krumpolc), Šuba (60. Dupkala), Hlavica, Stehlík, Kršák, Žondra (74. Blažkovský), Matyska (67. Dadák)