Ještě před šesti sedmi lety by byl zápas mezi Břeclaví a fotbalisty Petržalky svátkem. Tehdy totiž byla Artmedia Petržalka slovenským mistrem a hrála v základní skupině Ligy mistrů s evropskými velkokluby jako Inter Milán, FC Proto nebo Glasgow Rangers. Ovšem kde ty loňské sněhy jsou. Tvrdá realita poslal bratislavský klub v zimní přestávce na samé dno slovenské třetí ligy. Proto mohli být pro břeclavské fotbalisty rovnocenným soupeřem.

„Věděli jsme, že přijede soupeř, který se s námi bude moci rovnat. Mladí kluci z Petržalky s námi hlavně v první půli drželi krok a musím říct, že nás prověřili. Ve druhé půli už jsme měli navrch, více běhali s balonem na kopačkách, ale další šance jsme neproměňovali," poznamenal k zápasu domácí trenér Milan Valachovič.

Přátelský zápas, který se měl hrát původně v sobotu odpoledne, se musel kvůli hustému sobotnímu sněžení přesunut operativně na neděli, kdy už byla umělá tráva způsobilá ke hře a voda stála jen na pár místech.

Na trávníku se utkaly dva velmi mladé běhavé týmy, oba trenéři ale nemohli být spokojení se spoustou nepřesností. „Dávali jsme Břeclavanům příliš mnoho prostoru a oni toho brzy využili," peskoval už během zápasu své svěřence hostující kouč Lubomír Luhový.

První pohlednou akci zápasu proměnili fotbalisté MSK v úvodní branku. Po čtvrt hodině hry si vzal balon Martin Kotol, zatáhl ho po pravé straně až na hranici šestnáctky, odkud trefil křížnou střelou přesně na vzdálenější tyč. Mladý brněnský útočník měl ještě jednu dobrou šanci, ale z velkého úhlu petržalskou branku vysoko přestřelil.

Hosté si v první půli vyloženou šanci nevypracovali, přestože měli pět rohových kopů a k tomu i dva dobré přímé kopy. Prokop ale jejich projektily bez problémů sbíral.

Ve druhém poločase začalo opět pršet, ale domácím to nevadilo. Už po pěti minutách našel střídající Brazilec Baruch dlouhým odkopem z vlastní poloviny přesně Sasína, který šel sám na gólmana. Branku sice nedal, ale vyražený míč nasměřoval do prázdné branky z druhé vlny nabíhající Simandl. Další branka už na těžkém terénu nepadla.

„Jsme ve druhé polovině přípravy a čeká nás schůzka s vedením klubu, po které provedeme řez kádrem tak, abych už mohl pracovat s fotbalisty, kteří budou připravení hrát třetí ligu," dodal Valachovič.

MSK BŘECLAV – FC PETRŽALKA 1989 2:0 (1:0)

Branky: 15. Kotol, 52. Simandl

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Levčík, Krejčí, Dostálek, Wagner Silva – Carvalho, Simandl (K), Cupák – Kotol, Sasín, Pezzotti

Střídali: 46. Baruch, 46. Vintrlík, 55. Diviš, 60. Šenk