Okresní i krajské vítězství si zajistil až v posledním kole, kdy získal sedmnáct bodů. Před závěrečným kolem ztrácel na první místo na Blanensku šest bodů. „Předposlední kolo jsem měl hodně špatné, takže jsem už ve vítězství nedoufal. Poslední kolo jsem extra nepromýšlel, na rychlovku jsem tam něco napsal a vyšlo to,“ přiznává.

A taktiku speciálně promyšlenou nemá. „Když jde o okres, dívám se na tabulky, ale třeba zápasy národních týmů jsem v posledním kole opravdu střelil od oka. Jinak nemám vyloženě oblíbenou soutěž. Kdybych měl vybrat, bude to I. B třída,“ přibližuje.

Trenér Jiří Vorlický (vpravo) z Boskovic skončil u reprezentace do patnácti let v roce 2018 kvůli kritice vedení Fotbalové asociace České republiky.
Vorlický po zatčení Berbra vzdělává okresní kluby. Moc zatím vítězí, říká

Soutěžní kuriozita
Krajský vítěz podzimní části soutěže TIP liga na jihu Moravy Stanislav Bárta nezískal ani jednou cenu pro vítěze kola. V osmém kole sice dosáhl na plný počet bodů, k jeho smůle se ale stejný kousek povedl dalším jedenácti soutěžícím a supertrefa tehdy vítězství přisoudila Haně Nečasové.

Svoje tipy konzultuje s otcem. „Táta hodně rozumí okresu, takže se s ním čas od času poradím. Pravidelně chodí na zápasy Rájce, tak to má v oku,“ popisuje.

O vítězi jednotlivých kol často rozhoduje až supertrefa, tedy součet vstřelených branek ve všech zápasech na kuponu. Jaká čísla volil krajský vítěz? „Většinou jsem dával všechno okolo čtyřicítky, speciálně jsem to ale nepočítal,“ vysvětluje.

Podzimní TIP liga byla letos netradiční kvůli přerušení domácích soutěží. V posledních kolech tak účastníci tipovali výsledky zahraničních týmů nebo národních mužstev. „Tipovat zápasy zahraničních soutěží bylo hodně těžké. Na tom jsme se shodli i s ostatními tipéry, se kterými jsem v kontaktu. Kdo to vybíral, klobouk dolů. Domácí nižší soutěže jsou lehčí,“ uvažuje.

Hokejisté Komety přivítali v dohrávce pátého kola na domácím ledě Vítkovice.
Zpackaný závěr. Kometa bez Zábranského neudržela vedení a doma padla

V případě zahraničních duelů mu pomohl sportovní přehled. „Vsázím i mimo TIP ligu, takže zahraniční soutěže sleduju. Sázenka od Fortuny mě potěšila asi nejvíc ze všech cen,“ říká s úsměvem.

Kromě fotbalu vsází rád na hokej nebo basketbal. „Naopak do individuálních sportů se raději nepouštím,“ povídá.

Díky dresu české fotbalové reprezentace se možná vypraví na zápas národního týmu. „Na reprezentačním utkání jsem ještě nebyl, teď s dresem to třeba klapne,“ vyhlíží.

Jak naloží s další cenou – soudkem piva, už má jasno. „Vypijeme ho v rodinném kruhu a s nejbližšími přáteli,“ dodává s úsměvem.