Jak hodnotíte první polovinu sezony?
Měli jsme dost nových, mladých hráčů, takže myslím, že čtvrté místo je výborné. Akorát jsme mohli mít ještě víc bodů.

Jak jste spokojený se svými výkony?
Pro mě to byla nejlepší polovina sezony za čtyři roky v Břeclavi. Tolik vstřelených branek a asistencí jsem ještě neměl. Myslím, že to bylo výborné.

Jaký je podle vás rozdíl mezi třetí ligou a divizí?
Byl tam velký rozdíl. Osobní souboje jsou v obou soutěžích zhruba podobné, ale co se týče fyzičky, tak tam to bylo odlišné. Na podzim jsme vyhráli i zápas, kde jsme dostali červenou kartu, ve třetí lize by to pro nás bylo opravdu těžké.

V Břeclavi jste čtyři roky, je to váš druhý domov?
Břeclav mám hodně rád, za čtyři roky jsem se naučil spoustu věcí. Jak říká kamarád, jsem napůl Brazilec a napůl Čech. Ale neřekl bych, že je to druhý domov. Nicméně určitě se tam rád vrátím za kamarády.

Budete za MSK nastupovat i na jaře?
Chtěl jsem skončit, ale ještě to není stoprocentní. Druhý rok mám dobrou formu a cítím, že bych mohl hrát vyšší soutěž. Byl jsem v Českých Budějovicích na zkoušce, ale nakonec jsme se nedomluvili. Rodina mi zase říká, ať zůstanu v Brazílii, že bych byl blíž domovu.

Jaký je podle vás hlavní rozdíl mezi Českem a Brazílií?
Co se týče bezpečnosti, je to v Česku úplně o něčem jiném. V Brazílii člověk v některých městech nemůže chodit večer po ulici. Jde vidět, že Česko s tím problém nemá. Na Česku mám rád také jídlo, třeba svíčková je super. Naopak mi hodně vadí zima.

Co si o Česku myslí lidé v Brazílii?
Spousta lidí zná Prahu. Když jsem do Česka přiletěl já, bylo všechno nové. Pamatuju, že byla strašná zima a spousta sněhu. Byla to pro mě katastrofa.

Co momentálně děláte v Brazílii?
Nejvíc jsem s rodinou. Po návratu jsem byl týden u mámy v Ilhabele. Pak jsem se byl podívat i do jiných brazilských států za sestrou a za kamarády.

VÁCLAV PETRŮ