Do jarních bojů nastoupila břeclavská devatenáctka bez trenéra Nádeníčka, kterého o utkání připravila nemoc. Nemohlo hrát ani několik hráčů (Večeřa, Hrbáček, Radkovič, Pohanka), které nepustila na trávník nevyřízená hostování. Navíc byli do A-týmu MSK v zimním období přeřazení Košut s Kunickým.

Hosté sice už ve 3. minutě orazítkovali břevno Bízovy brány, ovšem jako první se radovali domácí. Po rohu Tichého si na míč naskočil Kacr a z první střely Břeclavi na bránu otevřel skóre.

Ve 28. minutě se ale začínalo odznovu, když hosté dorazili po standardce do sítě balon po několika odrazech míče ve vápně.

Zápas mohl dojít do remízového konce, nebýt situace z 69. minuty. „Brankář Bíza musel hasit únik útočníka Kroměříže skokem pod nohy mimo pokutové území a ačkoliv protihráče nezasáhl, viděl červenou kartu," popisoval rozhodující moment trenér Škrabko, jenž zaskočil za nemocného kolegu Nádeníčka.

Do domácí brány tak musel mladší dorostenec Turek, který sice následný trestňák zneškodnil, ovšem zbytek zápasu se mu tolik nepovedl.

Hanáci, kteří přesilovku neodehráli nijak dobře, jej přesto v posledních deseti minutách ještě dvakrát překonali. Z první střely na branku ve druhé půli vytěžili vítězný gól a další přidali při hře vabank v posledních minutách.

Po výhře 3:1 si zajistili setrvání na první příčce tabulky Moravskoslezské dorostenecké ligy. Břeclav zůstává jedenáctá.

MSK BŘECLAV U19 – HS KROMĚŘÍŽ U19 1:3 (1:1)

Branka MSK: 16. Kacr

Střely na bránu: 2:10

Rohy: 3:2

ŽK: 3:2

ČK: 69. Bíza (MSK)

Břeclav U19: Bíza – Florus, Kurdík, Svoboda (K), Kacr (85. Fungáč), Rychlík, Horčička T. (82. Simonyi), Tichý (70. Turek), Vu Van, Bílek (61. Trčka), Novák