Zápas samotný začíná v neděli 2. června od 15 hodin, už od 11 hodin ale budou v areálu v Lesní ulici v Poštorné probíhat mistrovské zápasy žáků Břeclavi. Soupeř nebude moci být atraktivnější, přijedou totiž hráči sousedního Hodonína.

To bude ovšem jen začátek sportovně společenskéhk dne ve fotbalovém areálu v Poštorné. „Jde nám hlavně o podporu mládežnického sportu, v tomto případě fotbalu. A také smysluplné využití volného času rodin v areálu MSK. Druhá dorostenecká liga je navíc velice kvalitní soutěž a Sigma jedním z nejlepších celků, které tato liga nabízí," přibližuje podrobnosti akce výkonný ředitel MSK Břeclav Martin Maťašovský.

Od půl druhé začne v areálu MSK i bohatý doprovodný program. Vystoupí taneční skupina Actiwity D.C., zahraje břeclavsko-lanžhotská kapela Nechce se nám, pro děti bude připravený skákací hrad a pro prvních sto příchozích dětí bude zmrzlina zdarma.

Vedení fotbalového celku myslelo i na dospělé diváky. Ti se budou moci kromě kvalitního fotbalu těšit na nové břeclavské pivo za symbolickou desetikorunu. A to po celou dobu konání akce.

To vše za dobrovolné vstupné, které půjde celé na nadační fond Martina Foukala, mladého brněnské fotbalisty, který před rokem zemřel na zástavu srdce. Jeho rodiče ho založili právě kvůli zvýšení důrazu na prevenci zdravotní péče o sportující mládež.

„Během akce bude v areálu MSK probíhat i den otevřených dveří. Otevřeme veřejnosti prostory v zázemí klubu jako šatny, vířivku, posilovnu nebo rehabilitační linku. Pokud bychom do našeho areálu dostali kolem těch pěti stovek lidí, byli bychom spokojení," dodává Maťašovský.

Rekordní zápis zatím drží na dorostenecký zápas Bystrc, na kterou se v brněnském derby se Svratkou přišlo podívat 535 lidí. „Těm pěti stům divákům bychom se chtěli přiblížit. I když rekord nepřekonáme, věříme, že pomůžeme dobré věci," dodává Maťašovský, který společně s hráči natočil a vyvěsil na internet video, na kterém sami hráči devatenáctky zvou na zápas.

Je jasné, že i oni se těší a je to pro ně jedinečná příležitost zviditelnit se. Přestože hrají proti špičkovému celku z druhého konce tabulky, bude to pro ně neobyčejný zápas. To potvrzuje i brankář břeclavské devatenáctky Lukáš Polach.

„Víc jak před stovkou diváků jsem nikdy nechytal, to bylo kdysi na zápas první žákovské ligy. Bude to pro nás všechny nové a doufám, že to bude příjemný zážitek. Kolik přijde lidí si ale netroufnu odhadnout. Z rodiny určitě přijde mamka, taťka a brácha. Samozřejmě jsem pozval i širší rodinu, ale nevím, kdo z nich si udělá čas," tvrdí devatenáctiletý gólman, který se už půl roku připravuje i s áčkem MSK.

Tak doufejme, že hráči Břeclavi udělají radost sobě i divákům, kteří na utkání připravují kotel s bubny, transparenty a vlajkami.

Zdroj: Youtube