Celek fotbalistů MSK Břeclav U19 má za sebou zápas šestého kola Moravskoslezské dorostenecké ligy Sportovních center mládeže. Hostil v něm Hanáckou Slávii Kroměříž, a i když podal sympatický výkon, inkasoval jedinou branku tři minuty před koncem hrací doby. S jedním bodem je tak stále na dně tabulky.

V čem je chyba? Hlavně v tom, že dal tým MSK jen čtyři branky v šesti zápasech. „V obraně jsme se hodně zlepšili, už neděláme takové hrubé chyby, pro soupeře je těžší dobývat naši branku. Doslova impotentní jsme ale v útočné fázi a bez gólů v síti soupeře můžeme v nejlepším případě dosáhnout na bezbrankovou remízu," zamýšlí se nad příčinami hubeného zisku jednoho bodu z prvních šesti zápasů třetí nejvyšší české soutěže staršího dorostu trenér devatenáctky MSK Luděk Zlámal.

Dobrý úvod

Zápas s Kroměříží přitom začal opět nadějně. Dorost MSK hrál aktivně a dostal se i do střeleckých šancí. Již v osmé minutě střílel z dvanácti metrů Jakub Sasínek, mířil přesně k tyči kroměřížské branky, ale její strážce míč do sítě nepustil. O deset minut později hlavičkoval Marián Hakala po standardní situaci u bližší tyče, ale přestřelil branku.

Pak přišly horké chvíle pro obranu MSK. Kvalitní útok Hanácké Slávie, která byla v tabulce před zápasem třetí, vystrčil růžky, nastřelil břevno, pak i tyč branky Davida Fibingra. K tomu přidali hosté po zpětné přihrávce ještě střelu těsně nad. Míč za Fibingrova záda ale nedostali a do šaten šly oba celky s remízou 0:0, s čímž byli v dané chvíli více spokojení hráči Břeclavi.

O přestávce domácí trenér naordinoval svým svěřencům, aby hráli soupeřům více do těla, což hráči začali praktikovat a Kroměříž se nedostávala vůbec do kloudných šancí. Naopak od 65. minuty začal tlak MSK sílit, o jeho převaze ve druhém poločasu svědčí i desítka rohových kopů. A z těch se rodily střelecké příležitosti.

V 75. minutě hlavičkoval Roman Pafkovič, míč se nesl pod břevno soupeřovy branky, ale brankář ho ještě dokázal vyrazit. Ještě příznivější situace se naskytla o sedm minut později Davidu Ferbarovi. Ten hlavou brankáře Kroměříže překonal, ale z brankové čáry míč rovněž hlavou vrátil do pole bránící soupeř.

Jedna chyba

V době sílícího tlaku Břeclavi se dostala Hanácká Slávia středem hřiště do samostatného úniku a vsítila rozhodující gól zápasu. To již běžela 87. minuta do té doby výborného utkání. Vyrovnat ještě mohl o minutu později střídající Ondřej Kabrhel, který minul přihrávku v bezprostřední blízkosti branky.

Hosté si tak odvezli tři body za těsnou výhru 1:0 ze zápasu, v němž měli více ze hry v prvním poločasu, ale paradoxně skórovali v době, kdy se hra více dařila domácím dorostencům.

V neděli 16. září nastoupí k zápasu sedmého kola Moravskoslezské dorostenecké ligy SCM U19 starší dorost MSK v derby na trávníku sousedního Hodonína. Ten je v tabulce osmý. Výkop je naplánovaný na 10 hodin.

MSK Břeclav U19 – HS Kroměříž 0:1 (0:0)

Sestava MSK Břeclav U19: Fibingr – Matuška, J. Slunský, Pafkovič, Sasínek (87. Kabrhel) – Ivančic, Netopilík, L. Slunský (78. Šanda), Matevski (60. Hloch) – Ferbar, Hakala (60. Jurčík)