„Remíza je asi spravedlivá, žádné velké šance jsme si my ani soupeř v zápase nevytvořili," potvrdil neatraktivnost utkání na Vysočině záložník Břeclavi Jan Hloch. Jeho trenér Karel Bečka s ním naprosto souhlasil. „Diváci dali přednost hokeji, zápas postrádal atmosféru i úroveň. Nebyl k viděné žádný velký fotbal. Za moc to nestálo, a to je to ještě mírně řečeno," pousmál se břeclavský trenér.

Domácí beton

Jeho svěřenci nevyužili svoji brankovou příležitost hned v samém úvodu utkání, následně už si pozorná třebíčská obrana dávala pozor. „Domácí vstoupili do utkání s tím, že budou celý zápas v osmi lidech bránit, a do toho se nám špatně útočilo. Pokud jsme jim my ztrátou míče nedali šanci, nic nevymysleli. Za první poločas měli jen dvě střely na branku," rozebíral zápas Bečka.

Práci měl Prokop jen při dalekonosné střele Floriána, kterou musel vyrazit. Jinak domácí, v jejichž dresu se objevili postupně i čtyři hráči z Pobřeží Slonoviny, míjeli jeho svatyni. Ani domácí, kterým tentokrát chyběl Sycha, Dobšíček a Dvořák, si kromě jedné hlavičky nějakou výraznou šanci nevytvořili. „Chyběl nám pohyb po stranách, i proto jsem postupně vystřídal oba krajní záložníky,"objasnil problém Bečka.

Obraz hry zůstal naprosto stejný i po změně stran. Domácí Chlup mířil ve své největší šanci nad, skórovat mohl na druhé straně Pospiš, který z malého vápna netrefil bránu, přestože stál sám před brankářem Doležalem, nebo střídající útočník Tichý, jehož hlavička na zadní tyči také do třebíčské brány neprošla.

Šance pro mládí

Protože béčko Břeclavi hrálo ve stejnou dobu v Ratíškovicích, nasazení dorostenců MSK se proti slaboučkému soupeři přímo nabízelo. „Richard Tichý s námi jel podruhé, Bílek měl v Třebíči ve třetí lize premiéru. Určitě nezklamali, v takových zápasem mohou jen nabrat zkušenosti a je dost možné, že to letos nebyl jejich poslední start. Určitě jsou to s dalšími několika hráči adepti na to, aby se mohli v letní přípravě poprat o místo v áčku. A to přesto, že třeba Tichý by mohl mít před sebou ještě rok v dorostu. Má ale talent, byla by ho tam škoda," dodal Bečka.

V sobotu 23. května hrají předposlední Břeclavané od 16:30 hodin doma s druhou Hanáckou Slávií Kroměříž.

HFK Třebíč – MSK Břeclav 0:0

Rozhodčí: Trávníček – Hájek, Slabý. ŽK: 2 – 0. Diváků: 55.

Třebíč: Doležal – P. Chalupa, Havránek, Igbinoba, Anatomi – Chlup, Komínek, M. Chalupa, Dobrovolný – Florián (68. Oladiti), Johnson (30. Oura, 87. Rybníček)

Břeclav: Prokop – Košut, Zezula, Klusák, Hloch – Jurčík (59. Fojtík), Simandl, Paděra, De Carvalho (77. Tichý) – Horváth (68. Bílek), Pospiš