Středního záložníka Břeclavi vyhodnocení moc nepřekvapilo. „Vím, že jsem byl mezi nominovanými, a když jsem dostal pozvánku na vyhlášení, tušil jsem, že jsem ve výběru uspěl,“ prozradil své první pocity psychicky vyrovnaný sportovec, který byl do role kapitána družstva jmenován trenérem Milanem Valachovičem.

Logicky se dostal i do nejlepší jedenáctky regionu, která byla složena z hráčů různých oddílů a nepředstavovala to nejlepší, co v regionu Břeclav fotbal má. Každý člen vyhodnocené jedenáctky ale byl svému klubu v roce 2011 výrazně prospěšný a ocenění si zasloužil. U předávání cen byli fotbalový internacionál Jiří Tichý a představitelé politického života a kopané z regionu Břeclav i z Jihomorav­ského kraje.

„Dostal jsem pohár, zasklený diplom, tričko s označením nejlepší sportovec regionu 2011 a velký dárkový koš. V rodině se chystá místo, kde budou trofeje vystavené,“ prozrazuje čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Spoluhráči mu pogratulovali a nezapomněli dodat, že to jejich kapitána bude něco stát, jak je v družstvu zvykem. Každé zviditelnění sportovce zavazuje, a tak v týmové kase zase zacinkají příspěvky.

„Budu muset podávat stabilní výkony na hřišti, protože teď určitě budu pod větším drobnohledem fanoušků,“ ví dobře Simandl, který má v MSK podepsanou smlouvu do zimy 2012. Pak se uvidí, jak bude jeho sportovní kariéra pokračovat. Zatím to neřeší a dívá se vstříc jarní části třetí ligy.

„Zůstali jsme po návratu Ondřeje Lysoňka ze zkoušky ve druholigové Opavě zcela kompletní. Na jaře budeme chtít uhájit stávající třetí příčku, a když se bude dařit, zkusíme jít i výše,“netají se smělými plány hráčského kolektivu čtyřiadvacetiletý záložník.

Kromě vlastních sportovních aktivit se už profiluje i jako vychovatel nastupující generace mladých fotbalistů. „Společně s Martinem Ivančicem máme na starosti jeden z ročníků přípravky. Baví nás to. Osobně mi vadí, když hráči nedávají v tréninku přípravě vše a hned si vždy uvědomím, jaké asi pocity má náš trenér, když nejedeme na sto procent. To mě motivuje do ještě kvalitnější vlastní přípravy. A když vidím radost v očích mladých fotbalistů, přenáší se tento pocit i na mě,“ otevírá své srdce nejlepší fotbalista regionu Břeclav 2011, který na tomto postu vystřídal svého oddílového kolegu Ivo Michala, vítěze z roku 2010.