Dlouho nepříliš záživnou partii oživil v 56. minutě přesnou trefou z trestného kopu Smejkal. Pojistku na výhru přidal v samém závěru gólem z penalty po faulu na Fialu kapitán mužstva Simandl. „Bylo to vydřené, ale zasloužené vítězství. Na hráčích byla patrná únava z předchozích dvou náročných a netradičních duelů. Pět hráčů z různých důvodů nemohlo nastoupit, a tak jsme měli na střídačce v podstatě jediného náhradníka do hry,“ popsal okolnosti zápasu lodivod týmu Bohumil Smrček.

V úvodní půli vidělo sto diváků, kteří si našli v Břeclavi cestu na fotbal, snahu domácích o udávání tempa hry. Kombinace Smrčkových svěřenců ale tratila na nepřesnostech, zatažení hosté v podstatě vyčkávali, co předvede favorizovaný soupeř. Rutinu zápasu narušil okamžik z 56. minuty.

Po faulu na Simandla se kapitán Břeclavi chopil rozehrávky trestného kopu, při němž poslal míč do vápna, kde se k němu dostal Smejkal, jenž šikovným zakončením z voleje poslal Břeclav do vedení. „Soupeř byl houževnatý a my jsme potřebovali zůstat trpěliví. Nakonec se nám podařilo vstřelit branku. Ve zbývajícím průběhu jsme hlavně nechtěli pouštět soupeře do šancí, což se nám i podařilo,“ kvitoval Smrček.

VÝHRY NEPŘECEŇUJÍ

A vskutku. Hosté si žádnou gólovou příležitost nevytvořili a sami naopak ještě jednou inkasovali. V 89. minutě Chadim fauloval v šestnáctce Fialu, za což rozhodčí mladému pelhřimovskému záložníkovi udělil žlutou kartu, a hlavně nařídil penaltu. Exekuce se ujal Simandl, přičemž brankář Matiášek sice odhadl směr zakončení břeclavského špílmachra, ovšem Simandlův projektil byl natolik přesně umístěný k tyči, že se gólman hostí natahoval po míči marně.

Břeclav tak vydolovala další tři body do tabulky, a na jaře zatím zůstává stoprocentní. „Nechtěl bych to přeceňovat. Byly zápasy, kdy stačila jedna chybička a výsledek mohl být odlišný. Chceme šňůru co nejdéle udržet, ale je jasné, že prohra dřív nebo později přijde. Každý úspěch je pro hráče povzbuzující a motivující, obzvlášť potom neobvyklé výhry, jako jsme v předcházejících zápasech předvedli my,“ uzavřel Smrček.

Další zápas sehrají fotbalisté Břeclavi v neděli na hřišti pátého Slavičína.

VÁCLAV PETRŮ