„Musím uznat, že Sigma byla celý zápas lepším týmem, byla častěji na míči, my jsme čekali zatažení v bloku. Dobře jsme se takticky připravili, ovšem domácím jedna situace vyšla, těsně před poločasem. Je to škoda, protože Olomouc tentokrát byla hratelná, po dlouhé době to byla opravdu rezerva, domácí měli v sestavě jen jednu posilu z áčka," podotkl břeclavský trenér Valachovič.

Sigma měla celé nedělní utkání velkou převahu, hodně šancí, ale proměnit je se jí vůbec nedařilo. V 5. minutě trefil Falta břevno Prokopovy svatyně, pak stříleli Plšek s Fallem nad, rány Buchvaldka a Plška brankář MSK pro změnu vyrazil. Břeclav navíc už po deseti minutách první půle musela střídat, Carvalhovi po souboji soupeř zalehl kotník a na hřiště se tak nečekaně brzy podíval Benetka. Hanáci se první a jediné trefy dočkali až minutu před pauzou. Zakončení Falla ještě brankové nebylo, ale Schmidtovi se vyplatil důraz, dostal balon za břeclavskou obranu a kolem Prokopa protlačil balón do sítě.

Ve druhém poločase to na rezervním trávníku Androva stadionu vypadalo podobně, domácí Sigmě se stále nedařilo v koncovce, i když střelecké příležitosti měla. Břeclavané tak stále pošilhávali po remíze, a ta mohla i přijít, ale v 58. minutě vychytal po chybě v rozehrávce kapitána MSK Simandla gólman Reichl. Ten si pak poradil i z dalším únikem Levčíka. Byla to ale ojedinělá šance, domácí naopak do konce utkání zahodili ještě další čtyři výborné příležitosti.

„Měli jsme utkání celou dobu pod kontrolou, neproměnili jsme spoustu šancí. To nás trošku v úvodu jara trápí. Když už jdeme sami na gólmana, tak vymýšlíme a děláme si tak zápas těžší. Ale máme první jarní vítězství, věřím, že to tým povzbudí," řekl trenér béčka Sigmy Josef Mucha.

To Břeclavští už se musí upínat na další zápas. „Teď nám teprve začíná pravý boj o záchranu. První tři kola jsme měli vražedný los, těžko jsme mohli čelit zkušenějším soupeřům. To jsme mohli jen překvapit a nestalo se. Proti Žďáru už by ale měl nastoupit Šilinger a do zápasu jsme pustili po zranění už i Brunovského. Ti by měli zadní řady zkvalitnit," dodal Valachovič.

SK Sigma Olomouc B – MSK Břeclav 1:0 (1:0)

Branka: 43. Schmidt
ŽK: 70. Lapeš (BRE)
Rozhodčí: Kneisl Z. – Priesol, Kneisl L.
Diváci: 86
SK Sigma Olomouc B: Reichl – Ševčík O., Štěrba (K), Plšek, (89. Stříž) Fall (60. Habusta), Buchvaldek (67. Karaš), Ševčík P (87. Richter), Schmidt (76. Ševčík A.), Falta, Hýbl, Hladík
MSK Břeclav: Prokop – Morozov, Lysoněk, Frátrič, – Levčík, Simandl (K), Paděra, Sasín (82. Hloch), Carvalho (11. Benetka) – Jukl (73. Brunovský), La­peš