A když dali Hanáci hned po začátku druhé půle gól na 4:0, byli Břeclavané na ručník. Pátou a šestou branku Břeclav inkasovala v samém závěru zápasu.

Nejslabší útok v lize se již nezmohl ani na čestný úspěch, a tak se MSK propadl opět na předposlední příčku třetí ligy, o pět bodů před Žďár nad Sázavou. „Už když jsme odjížděli do Kroměříže s torzem mužstva, tušil jsem, že nás nečeká nic lehkého. Kroměříž se sice nachází také na spodku tabulky, ale na rozdíl od nás stihla po zimě posílit a není v tak špatném psychickém rozpoložení jako my. I zdravotně jsou na tom jistě lépe, nám chybělo pro zranění a nemoci šest hráčů základní sestavy," poukázal Valachovič na absence Frátriče, Šenka, Šilingera, Carvalha, Jukla a Lapeše.

Chyběla zkušenost

Bez nich byla sestava MSK velmi nezkušená, což se brzy potvrdilo. Už ve druhé minutě prošel domácí Steiner v brejku až před Prokopa a poprvé jej obstřelil. „Upozorňoval jsem na to, že má Kroměříž brejkové typy útočníků, a během deseti minut uděláme dvě stejné chyby. Necháme se obrat o balon a jen přihlížíme, jak soupeř útočí," posteskl si břeclavský trenér.

V 10. minutě totiž předvedli domácí totožný únik, Šturma prošel až do šestnáctky, kde jej při obhazování nešťastně, ale tvrdě sestřelil brankář Prokop. Sudí to posoudil jako nedovolený zákrok, kopala se penalta a hosté rázem vedli 2:0. „Na sto metrů jsem nerozeznal, jestli to byl faul nebo ne," přiznal Valachovič.

Bylo vidět, že mladá sestav Břeclavanů nemá proti rozjetému soupeři šanci. Hanáci totiž vyhráli i minulý zápas 6:0 a ukázali, že na sestup letos rozhodně nejsou. S takovými situacemi mají více zkušeností a jak vidno, lépe se s nimi vypořádají.

Třetiligová premiéra v základní jedenáctce pořádně zhořkla Hlochovi či Kočišovi. I oni museli sledovat, jak po půl hodině dostala Břeclav po vyšachování obrany třetí branku a hned po přestávce přidal Neubert hlavou i čtvrtý zásah. „V té chvíli jsme viděli, že je zápas ztracený. Tentokrát si vybral slabší den i Prokop, čtvrtý gól mu prošel rukavicemi. Ale sám na vše stačit nemohl. Šetřil jsem potom i Sasína a modlil se, ať už je konec. Viděl jsem, že nemáme šanci. Tak jsem dal možnost zahrát si alespoň větší porci třetiligových minut Jurčíkovi, Wallischovi nebo Silveirovi," poznamenal rezignovaně Valachovič, když poslal na trávník prakticky dorostenecké ročníky 1994 a 1995.

Brankostroj domácích se na dalších čtyřicet minut zastavil. Hanácká Slávie přidala poslední dvě trefy až v posledních pěti minutách zápasu, po průnicích obranou.

Oslabená Břeclav tak odjela z Kroměříže s debaklem 0:6. „O tom, jestli u týmu zůstávám nebo ne, nemám momentálně žádné zprávy. Chytřejší budu až v průběhu týdne," dodal Valachovič.

V příštím kole hostí Břeclavané osmý tým z HFK Olomouc (sobota 17.5. od 16:30 h).

SK HS KROMĚŘÍŽ – MSK BŘECLAV 6:0 (3:0)

Branky: 2. a 36. Steiner, 10. (p.) a 47. Neubert, 84. a 88. Šturma. Žluté karty: 1–2. Střely na bránu: 8:3. Rohy: 2:3. Sestava MSK Břeclav: Prokop – Hloch, Morozov, Lysoněk, Brunovský (70. Wallisch) – Levčík, Simandl (K), Paděra, Sasín (72. Stange de Silveira), Benetka (51. Jurčík) – Kočiš.