„Byl to těžký zápas, ve kterém domácí začali lépe, ale s postupem času se hra vyrovnala a ve druhém poločase si myslím, že domácím odcházely síly a v závěru už nebyli schopní zvrátit výsledek. V zápase bylo málo gólových šancí, domácí hrozili spíše z dálky. Jinak jsme ale podali velmi dobrý a disciplinovaný výkon," těšilo kouče MSK Milana Valachoviče.

Břeclavanům to ve vzájemných utkáních s Hlučínem jde a svou bilanci dvou výher a jedné remízy v sobotu odpoledne ještě vylepšili. Na výhru se ale pořádně nadřeli a měli i kopec štěstí. Celý první poločas si gólové šance vypracovávali domácí, ale brankář Prokop držel naděje MSK na body.

„Jasně remízový zápas, bohužel jsme si ho prohráli sami," litoval po utkání trenér Hlučína Ladislav Bártek. Jeho tým se dostal poprvé ke střele po čtvrthodině hry. Ondrušík centrem za obranu našel Muchu, který se dostal ke střele, ale brankář Prokop byl připravený a míč vyrazil na roh. O šest minut později hledal Mucha Martina Hanuse, ten bohužel vůbec netrefil branku. „Břeclav bránila v devíti lidech, moc nás do šancí nepouštěla," podotkl trenér FC Hlučín.

Ve druhé půli už se začali prosazovat i Břeclavští. Z ničeho nic se ocitl sám před gólmanem Andrejkem střídající Šilinger, jeho následná střela mířila kousek vedle pravé tyče. O pět minut později se na druhé straně opět blýskl Prokop, který vyrazil střelu Lukáše na roh.

Rozhodující moment přišel v 80. minutě. Simandl nacentroval zprava před hlučínskou bránu, kde se ocitl nehlídaný obránce Miroslav Král. Ten poslal hlavičkou Břeclav do vedení. A jak se ukázalo, byla to jediná branka v zápase a fotbalisté MSK tak mohli po závěrečném hvizdu slavit.

FC Hlučín – MSK Břeclav 0:1 (0:0)

Branka:80. Král
Žluté karty: 63. Subič, 67. Bogdaň, 90. Žižka – 54. Krejčí, 68. Simandl
FC Hlučín: Andrejko – Bogdaň, Žižka, Mucha, Hanus F., Hanus M. ©, Barcal, Ondrušík (58. Lukáš), Wludyka (77. Váňa), Ptáček (52. Subič), Štefek (83. Polášek)
MSK Břeclav: Prokop – Král, Krejčí, Dobšíček, Šenk – Levčík, Cupák, Simandl ©, Carvalho (73. Igwe) – Pospiš (88. Žáček), Kleiber (60. Šilinger)