Tento rok byla anketa vyhlašovaná Okresním fotbalovým svazem tradičně v boleradickém divadle, v něčem jiná. Nominace i finální bodování vzešlo od zástupců všech oddílů Břeclavska. Do loňské sezony přitom rozhodovali o složení ideální jedenáctky vždy pořadatelé.

„Hodně mě to potěšilo. Vůbec jsem to nečekal, když jsem viděl své soupeře ve finální jedenáctce, tipoval jsem na vítěze Honzu Trčku z Lanžhota. A nebo třeba někoho z třetiligové Břeclavi. A sebe až někde na konci," prozradil své favority vytáhlý útočník.

Na jaře dotáhl Lednici se třinácti brankami a kapitánskou páskou na ruce k druhému místu v I.A třídě. Letos v zimě je na tom Moravan neméně dobře, zatím drží třetí příčku. A Holešínský funguje jako dvorní nahrávač sniperu Foblovi. „Loni se dařilo celému týmu, je to i jejich zásluha," dodal skromně.

Na druhém místě skončil rakvický špílmachr Lukáš Rástočný, na pomyslné bronzové příčce se umístil břeclavský mladík Jan Hloch.

Společná fotka všech oceněných fotbalových osobností okresu Břeclav nesměla chybět.

Za práci s mládeží byli na boleradických prknech ocenění kobylský Josef Blaha a Luděk Knefel z Tvrdonic. Mezi trenéry dospělých se dostalo pocty Michalu Škrabkovi, mladému trenéru Bořetic.

„Taková cena potěší, tím spíš, že je první. Je to takové zadostiučinění. I doma uvidí, že má trenérská práce má smysl, což trošku vykompenzuje ten čas strávený mimo domov," vtipkoval trenér, který dotáhl Bořetice na podzimní druhé místo v I.A třídě.

Že by mu cena vynesla angažmá ve vyšší soutěži, nevěří. U Celticu je spokojený. „Ale nabídku čekám," smál se.

Pořadatelé dodrželi i tradici ocenění dvou fotbalistek. Dostalo se na lanžhotskou Adrianu Labudovou a Ivu Maňákovou z Velkých Pavlovic.

VÝSLEDKY ANKETY FOTBALISTA ROKU 2014 NA BŘECLAVSKU:

Ideální jedenáctka:

Jaroslav Holešínský (Lednice)

Lukáš Rástočný (Rakvice)

Jan Hloch (MSK Břeclav)

Miroslav Záblacký (V. Pavlovice)

Roman Příkazský (Křepice)

Jan Trčka (Lanžhot)

David Petrásek (Bořetice)

David Ševčík (Valtice)

Miroslav Štyks (Novosedly)

Michael Bíza (Brumovice)

David Hrouzek (Nikolčice)

Ženy:

Iva Maňáková (Velké Pavlovice)

Adriana Labudová (Lanžhot)

Rozhodčí:

Pavel Válek (Dobré Pole)

Žáci:

Petr Bulíček (Hustopeče),

Jiří Broskva (Velké Němčice)

Matěj Balga (Tvrdonice)

Dorost:

Erik Hochman (Rakvice)

Radek Brychta (Velké Němčice)

Richard Tichý (MSK Břeclav)

Trenéři:

Josef Blaha (Kobylí)

Luděk Knefel (Tvrdonice)

Michal Škrabko (Bořetice)

Funkcionáři (abecedně): Jan Balga (Tvrdonice), Ladislav Bukovský (Vrbice), Miloslav Čepera (Novosedly), Jan Daniel (Šitbořice), Zdeněk Kadlec (V. Němčice), František Maška (Křepice), Václav Nečas (Šitbořice), Iveta Ritterová (Ivaň), Josef Soukop (Velké Hostěrádky)