Domácí trenér nebyl spokojený ani přes pět vstřelených branek do sítě soupeře. „Takto jsem si generálku na třetí ligu nepředstavoval. Jsem hrozně zklamaný z přístupu hlavně mladých hráčů. Přísnější měřítko snesl jen Krejčí s Dostálkem a Sasín se Simandlem. Ostatní hráli moc lehkomyslně. To, že se nám v zimě podařily dva tři výsledky, ještě není měřítko. V mistráku by se nám tento přístup strašlivě nevyplatil. Tým přes zimu hodně oslabil, to je holý fakt," přiznal kouč MSK Milan Valachovič, že ho někteří hráči stále nepřesvědčili, že na třetí nejvyšší soutěž mají. Kádr už ale uzavřel, takže nezbývá než trénovat.

Domácí šli velmi brzy do vedení díky trefě Sasína po rohovém kopu. Hodonín vedený bývalým hráčem Poštorné Davidem Křížem ale po neubráněné standardce bleskurychle srovnal. MSK pak ještě do první půlhodiny vrátil vedení Kotol a už a 3:1 upravil hlavičkou Pospiš. Naději na dobrý výsledek dal hostům ve 42. minutě další bývalý hráč MSK Lukáš Svoboda, který využil kolmice za obranu ke vstřelení kontaktní branky.

Hodonínský trenér Kříž břeclavský stadion dobře zná. Působil tu jako hráč i trenér už na konci 90. let minulého století. „Už čtyři roky jsem mimo Břeclavi, ale samozřejmě sem jezdím rád a vzpomínám, vždyť jsem tu byl od roku 1998," připomněl devětatřicetiletý trenér, který je s Hodonínem po podzimu na deváté příčce divize D.

Kříž byl s výkonem svých svěřenců podobně nespokojený, jako jeho protějšek. „Tým skládáme za rychlého pochodu, ale příprava nám výsledkově ani herně nevychází ideálně. Góly, které dostáváme, jsou strašně jednoduché. Nechodíme agresivně do soubojů, dáváme hráčům moc prostoru. A nakonec se nám na hřišti srazí kapitán s gólmanem a darují domácím gól," kroutil hlavou trenér hodonínského RSM.

Po změně stran už hosté nepředstavovali pro Prokopovu branku prakticky žádné nebezpečí. Naopak hodonínský brankář musel jen sledovat, jak Pospiš v 58. minutě těsně míjí břevno branky a následně se musel vrhnout pod nohy Kotola, aby zažehnal nebezpečí.

Zmíněná minela hodonínského stopera a brankáře přišla v 66. minutě, kdy napadajícímu Sasínovi nezbylo nic jiného, než balón pomalu dovézt do branky. Hattrick mohl břeclavský sniper dovršit v 80. minutě, ale jeho radost utnul ofsajd. Nakonec se mu to přesto povedlo. Dvě minuty před koncem utkání si Sasín počkal na centr od aktivního Carvalha a z první zavěsil pod břevno. A mohlo být ještě veseleji, kdyby v nastaveném čase bomba Simandla z přímáku jen neorazítkovala tyč hodonínské branky.

„Soupeř nás moc neprověřil. Hrát tu mužstvo, co jsem tu měl na podzim, dostali by ještě větší příděl. Někteří naši kluci ještě nemají zažité správné návyky, nehrají zodpovědně. Někteří neběhají, jiní zase zapomínají bránit. Čeká mne na jaře hodně práce. Hned příští týden už jedeme na mistrák na hřiště šestého Hlučína, kde to bude hodně těžké," hleděl do blízké budoucnosti s obavami Valachovič.

MSK Břeclav – RSM Hodonín 5:2 (3:2)

Branky MSK: Sasín 3, Kotol, Pospiš

Diváků: 70

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Wagner Silva, Dostálek, Krejčí, Levčík (75. Vintrlík) – Dobšíček, Simandl (K), Bezděk (58. Carvalho), Kotol (75. Kleiber) – Sasín, Pospiš (58. Ferbar)