SPOKOJENÝ TRENÉR. O vítězství rozhodl svou trefou Tomáš Bartal. „Utkání jsme odehráli v jedenácti lidech a zápas jsme zvládli. Byli jsme lepším a kombinačnějším mužstvem. Osobně jsem spokojený, že se nám nikdo nezranil,“ hodnotil duel trenér Valachovič.

Tým Sokola pro jarní část sezony má stále jasnější obrysy. Pokus o udržení první pozice v krajském přeboru a boj o postup do divize se už nebude týkat trojice Stanislav Velický, Erik Žáček a Tomáš Pospiš, už dříve dal Lanžhotu sbohem Lukáš Svoboda. „Stano dostal nabídku na pozici profi trenéra mladších žáků ve Skalici, v čemž jsme mu nechtěli bránit. Erik zamířil do Rakouska a s Tomášem jsme se rozloučili, protože do našeho týmu nezapadl,“ zmínil Valachovič.

Nejlepším fotbalistou Břeclavska za rok 2017 se stal Kamil Prachař z Rakvic. Výsledky ankety byly vyhlášeny na slavnostním galavečeru.
Fotbalovým králem okresu za uplynulý rok je Kamil Prachař z Rakvic

Důležitý post stopera, který v posledních letech zastával Velický, by mohl obsadit dosavadní středopolař Mário Tóth. „Na stoperovi hrál už v první i druhé lize. Nám se teď taky osvědčil na tomto postu, na začátku jara mu ale poběží trest za incident z posledního zápasu podzimní části sezony,“ upozornil Valachovič.

V Lanžhotě už také stačili přivítat trojici noviců. Gólovou produkci by mohl podpořit pětadvacetiletý odchovanec ze Slovácka Jan Bartoš. Zvučnou posilou je dvacetiletý záložník Mário Vrábel, který si již stačil zahrát druhou nejvyšší slovenskou soutěž za Skalici. Po půlroce v zahraniční hlásí návrat další středopolař Viktor Kacr. „Základní jedenáctku už máme vykrystalizovanou. Teď bychom rádi přivedli ještě dva mladé kluky, aby nás bylo více na trénincích. Chceme jim dát také šanci zahrát si krajský přebor po boku zkušených hráčů,“ podotkl Valachovič.

ZÁPAS I V BRATISLAVĚ. Utkání s Malackami bylo pro fotbalisty Lanžhota druhým přípravným duelem sezony. V prvním klání si poradili s Velkými Pavlovicemi jasně 7:0.

Další přípravný duel sehrají Valachovičovi svěřenci v sobotu, kdy na umělé trávě v Hrušovanech vyzvou od 14 hodin Pohořelice hrající B skupinu I. B třídy. Sokol čekají ještě dva zahraniční soupeři. V sobotu 17. února se představí v Bratislavě proti juniorce tamějšího Slovanu, generálku na nový ročník sehrají Lanžhotští 10. března v rakouském Poysbrunnu. Kromě toho je čekají také souboje s MSK Břeclav a s Mikulovem.

ILUSTRAČNÍ FOTO: Aqualand Moravia v Pasohlávkách.
Aqualand Moravia navštívilo loni přes 700 tisíc lidí. Třetinu tvořili cizinci