Také proto se na umělém trávníku v Poštorné v dresu Brna představilo mnoho hráčů, kteří na podzim hostovali v první či druhé lize a na kvalitě jejich hry to bylo citelně znát. Hlavně první poločas byl ze strany hostů velmi vydařený a na jejich hru se bylo místy radost dívat. Ani domácí nezůstávali pozadu, a proto se na „umělce“ hrál nadprůměrný fotbal.

Hosté se ujali vedení ve čtvrté minutě po akci přes levou stranu obrany Břeclavi, která nepůsobila vůbec jistým dojmem. Centr Boráka zakončil na hranici ofsajdu se pohybující Rabušic – 0:1.

Po čtvrthodině hry se osmělili také domácí, ale Svobodova střela ani Simandlova hlavička svůj cíl nenašly. A tak se ve 27. minutě dostal opět ke slovu jmenovec sportovního ředitele MSK Rabušic a hlavou zvýšil na 2:0 pro Brno.

Gólu ovšem předcházel jasný ofsajd brněnských hráčů, který velmi nepřesný asistent rozhodčího neviděl.

Po změně stran pokračoval dobrý fotbal a potěšitelným faktem je, že hlavně ze strany břeclavských fotbalistů. Na 1:2 snížil perfektně zahraným trestným kopem Ivan Dvořák v 64. minutě. To už se hrálo téměř neustále před brankou Lejsalova prvoligového náhradníka Bureše, ale zkušený gólman již za svá záda žádnou střelu nepustil.

Výsledkově nevydařená generálka by mohla znamenat úspěch v premiéře. Výkon břeclavského mužstva (bez absentujících Gally, Demanoviče a Malára) je příslibem, že by toto pravidlo mohlo v Uničově platit.

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Pokorný, Schwarz, Michal (85. Menšík), Gajdoš (23. Šenk) – Svoboda, Jakubovič (73. Dolíhal), Dvořák, Simandl, Fiala (78. Koryčánek) – Čermák (51. Ivančic) * Branky: 64. Dvořák – 4. a 27. Rabušic; Rozhodčí: Mikyska

Radek Rabušic