„Sami jsme byli po zimě zvědaví, jak se nám podaří nahradit vepředu Miru Fobla, který je kvalitní útočník. V prvním poločase to ještě nebylo ideální, ale v půli jsme si řekli, že doma prostě chceme vyhrát. Že to ale bude tak vysokým rozdílem, to jsme nečekali. Ale to je dobře, kluci zaslouží pochvalu," potvrdil po úspěšné jarní premiéře asistent trenéra Lednice Petr Forman.

Domácí fotbalisté začali hned od prvních minut naplňovat roli favorita a vytvořili si před šestnáctkou Slavkova tlak a množství standardek. Problém byl ovšem trefit slavkovskou bránu. Až ve 21. minutě, kdy byli hosté více než minutu zamčení ve svém pokutovém území, se k míči dostal po několika odrazech Pálka a střelou pod břevno otevřel skóre zápasu.

Jenže hosté si připravili velice rychlou odpověď. Využili za necelé tři minuty ztrátu balonu Lednice ve středu hřiště a Kuklínek své sólo zakončil přesnou přízemní střelou k tyči. Jenže z vyrovnání se hosté moc radovat nemohli, protože Herman brzy poté natáhl z dvaceti metrů a za jeho střelou do šibenice se gólman Slavkova mohl jen ohlédnout.

Od této chvíle Slavkov odpadl a mohl děkovat brankáři v případě Janulíkova sóla, a poslednímu obránci, jehož trefil v tutovce těsně před půlí Kuřil, že odcházeli do kabin jen s jednobrankovou ztrátou.

Gólostroj Moravanu se spustil těsně po půli. V 53. minutě ještě sudí správně neuznal gól Lednice pro předcházející faul. O čtyři minuty později už se ale diváci radovali. Domácí kapitán Holešínský se vyhnul ofsajdové pasti a podél gólmana přidal třetí branku.

Slavkov i nadále hodně chyboval a domácí fotbalisté se toho nebáli využít. Střídající útočník Sirotka byl na hřišti jen osm minut, když se mu podařilo přes obránce dotlačit míč počtvrté do slavkovské sítě. Bývalý útočník Tvrdonic byl podepsaný i pod pátou brankou. Jeho centr vysloveně trefil ve vápně Holešínského, který zvýšil už na 5:1.

„Je super, že se oba noví útočníci dobře projevili. Sirotka byl u dvou branek, Kuřil se tentokrát sice netrefil, ale do šancí se dostat umí. Snad mu to vyjde příště. Oba budou přínosem," liboval si Forman nad ofenzivními akvizicemi.

Hned minutu po Holešínském se nekompromisně pod břevno trefil záložník Šidlo a exhibici Lednice zakončil v 82. minutě proměněným pokutovým kopem David Wogemuth. Ten potrestal stažení Sirotky za dres jedním ze zadáků Slavkova.

Hosté vyslali na Hanzela ve druhé půli jen jedinou střelu. A k překvapení všech byla gólová. Obrana Lednice podcenila minutu před koncem protiútok Slavkova a střídající Kopunec musel trefit prázdnou bránu.

TJ Moravan Lednice – SK Slavkov u Brna 7:2 (2:1)

Branky: 21. Pálka, 26. Herman, 57. Holešínský, 68. Sirotka, 76. Holešínský, 77. Šidlo, 82. Wolgemuth D. (pen.) – 24. Kuklínek, 89. Kopunec

ŽK: 1–1

Diváků: 120

Rozhodčí: Vařacha – Válek, Špaček

Střely na bránu: 20:4 (v půli 6:3)

Rohy: 6:3 (5:2)

Lednice: Hanzel – Polák (61. Sirotka), Wolgemuth D, Kříž, Wolgemuth T. – Janulík, Šidlo, Pálka, Herman – Kuřil (76. Kolek), Holešínský (K)

Slavkov: Kuchynka – Kuklínek, Houšť, Matocha, Hráček (K), Strnad, Holásek, Půček, Kuda (74. Novák), Krejčí, Lysák (46. Kopunec)