Druhý přípravný zápas v letním období se třetiligovým fotbalistům MSK Břeclav vůbec nevyvedl. Po první půli to sice bylo jen 0:1, ale už v 50. minutě prohrávali Jihomoravané s „belasími" 0:5 a bylo po zápase. Sestava MSK plná mladíků domácím nedokázala vzdorovat.

První poločas byl ze strany Břeclavanů celkem slušný. „Opět jsem do první půle nasadil to nejsilnější, co jsem měl momentálně k dispozici. Kvůli pracovním a studijním důvodům dostali volno Hloch, Pospiš, Šenk, Dvořák a Jurčík, chyběli mi tedy minimálně čtyři hráči základní sestavy. Přesto jsme se domácím dokázali vyrovnat, nepouštěli jsme je do žádných větších šancí. A to jsme do zápasu nastoupili přímo z přípravy, zápasu jsme tréninky nijak nepřizpůsobovali," tvrdil břeclavský kouč Karel Bečka.

Jediné zaváhání

Ten v první půli poslal na trávník jednadvacetiletého i útočníka Michala Kuglera z brněnské Zbrojovky, který je v Břeclavi na zkoušce. Společně se svými potencionálními spoluhráči musel sledovat, jak se domácí dostali ve 43. minutě do vedení po povedené standardní situaci.

Ve druhé půli ale vyběhlo na trávník postupně osm dalších břeclavských fotbalistů, většinou hráči béčka nebo devatenáctky MSK. A pak začal gólostroj juniorky bratislavského Slovanu.

Stačí pohled do zápisu: góly Slovanu padly v 46., 48. 49. a 51. minutě. „Připadal jsem si jako ten trenér Brazilců. Během pěti minut první půle jsme dostali čtyři branky a to zamává i se zkušeným týmem. Natož s námi. Zbytek zápasu už se vlastně jen dohrával," poznamenal břeclavský kouč, který ve druhé půli prostřídal i oba náhradní brankáře Polacha a Šurkalu. To aby získali zápasové zkušenosti.

Břeclavskému týmu chyběla rychlost i lehkost. Soupeř, který je ve zcela jiné fázi přípravy, je převyšoval ve všech ohledech. „Ne všichni hráči, kteří dostali šanci zabojovat o místo v kádru, se jí naplno chytili. Od některých to bylo spíš odchozené," zvedl varovně prst Bečka.

Ten ale v nejbližší době žádné zúžení kádru neplánuje. Naopak. „Tento týden k nám přijdou na zkoušku ještě další čtyři hráči. To už bude vše. Nechám jim čas, aby se ukázali. Kádr budu zužovat až po pohárovém utkání s Mutěnicemi, tedy někdy začátkem srpna," dodal Karel Bečka.

Slovan Bratislava „B" – MSK Břeclav „A" 7:0 (1:0)

Sestava MSK Břeclav: Prokop – Princ, Dobšíček, Nešpor, Levčík – Carvalho, Simandl (K), Paděra, Netopilík – Kruták, Kugler

Do druhé půle střídali: Polach, Šurkala – Šanda, Ulehla, Lošťák, Wallisch, Tetur, Pohanka

Volno dostali: Dvořák, Jurčík, Šenk, Pospiš, Hloch