Zápas začal ve vysokém tempu, fotbalisté Břeclavi chtěli evidentně odčinit vypadnutí z poháru. „S hráči jsme si pohárové utkání rozebrali. Na kluky jsme apelovali, že musí hrát celý zápas dobře, a to se stalo. Co se ofenzivní činnosti týče, to bylo výborné. Spokojenost panuje i přes čtyři obdržené góly. Ukázali jsme, že chuť do fotbalu máme," komentoval zápas trenér MSK Ivan Dvořák mladší.

Do vedení se ale ve 12. minutě dostali hosté, když Kunickému propadla pod ramenem střela z větší vzdálenosti. Domácí se dočkali vyrovnání až za další čtvrt hodinu. To se po úniku Carvalha a sražené střele dostal k míči Šenkeřík a po kličce gólmanovi zavěsil.

Také pod další brankou měl podpis aktivní Brazilec. Po faulu na něj se kopala penalta, kterou Simandl bezpečně proměnil. Jenže Hodonín si připravil bleskovou odpověď v podobě prudké střely do břeclavské šibenice.

Těsně před půlí pokazil radost domácímu útočníku Pospišovi pomezní rozhodčí signalizující ofsajd. Jenže za minutu složil reparát, když se prosadil po dloubáku za hostující obranu a uzavřel poločasové skóre na 3:2.

Útočné pojetí

Druhý poločas pokračovali oba soupeři v útočném pojetí hry. Po šesti minutách hry srazil hostující obránce unikajícího Pospiše a Simandl se ani podruhé z penaltového puntíku nemýlil. Za necelou minutu dostali stejnou šanci i hosté, když ve vápně fauloval Fojtík. Hodonínského útočníka ale střídající brankář Bohunský vychytal a dorážka skončila na tyči. „Luboš nás zaujal nás loni v dresu Kyjova proti naší rezervě, měli bychom se brzy dohodnout na jeho angažmá," potvrdil Dvořák.

Defenzivy obou týmů si vzaly v zápase dovolenou. V 58. minutě se řítili tři Břeclavané sami na gólmana Hodonína. Pro Šenkeříka už nebyl problém dorazit míč do prázdné brány. Hned z protiútoku Hodonín snížil, ale radost jeho hráčům překazil zvednutý praporek pomezního rozhodčího.

Břeclavané postupně proměnili zápas v exhibici. Dobré Carvalhovo napadání proměnil v šestou branku MSK nekompromisní střelou Pospiš. Dlouhán Bohunský dostal první branku v 68. minutě, kdy jej překonal tečovanou střelou zkušený Polach.

Poslední slovo si vzal ze strany domácích osm minut před koncem střídající Lapin, který zakončil znovu únik tří břeclavských hráčů na jednoho hodonínského.

V samém závěru si Komňackého svěřenci uhádali čtvrtou branku, když se míč od tyče odrazil na brankovou čáru. Sudí po poradě uznali Hodonínu čtvrtý gól.

„Víme, že máme rezervy vzadu, to bylo jasné už na začátku přípravy. Stále hledáme optimální složení. K tomu by nám mohl pomoci i dvacetiletý hráč brněnské Zbrojovky Martin Sedlo, který odehrál na stoper slušný zápas," dodal Dvořák k druhé nové tváři na trávníku.

Generálkou na třetí ligu bude pro MSK Břeclav sobotní domácí zápas se Spartou Brno (17:00 h.).

Příprava: MSK Břeclav „A" – FK Hodonín (divize) 7:4 (3:2)

Branky MSK: 26. Šenkeřík., 32. Simandl (p.), 43. Pospiš, 51. Simandl (p.), 58. Šenkeřík. 64. Pospiš, 82. Lapin

Střely na bránu: 19:13 (9:6)

Rohy: 4:9 (2:5)

Diváků: 145

Sestava Břeclavi: Kunický (Bohunský) – Sycha, Svoboda (Klusák), Sedlo (Ulehla) – Carvalho (Wallisch), Paděra, Simandl (Simonyi), Šenkeřík (K), Košut (Lapin) – Pospiš (Horváth)