Na hřiště se Paulík dostal až v osmi letech. „Přivedl mě na Lokomotivu můj kamarád. Začínal jsem v přípravce Lokomotivy Břeclav pod trenérem Špačkem. Ještě během přípravky jsem přešel do Tatranu Poštorná a od sloučení břeclavských fotbalových klubů jsem členem MSK," vzpomíná mladý fotbalista, který vždy figuroval na postu středního záložníka, na němž může uplatnit své přednosti.

Ty nejlépe vyjadřuje jeho trenér Libor Snopek. „Jirka je super kluk, který by určitě patřil do áčka, kdyby mohl pravidelně trénovat. Má fotbalové vlohy dané od boha, umí míč stopnout, přihrát, pro béčko je velmi platný. Takových hráčů je málo. Jen mu chybí fyzický fond, což je dáno nedostatečnou trénovaností," hodnotí Paulíka kouč béčka MSK.

Sám Jiří si považuje svého důrazu v osobních soubojích a střely, zejména z větší dálky. Zlepšit by chtěl přihrávku, což souvisí s tréninkem. A proč nemůže trénovat pravidelně?

„Studuji na vysoké škole ve Zlíně, ekonomiku ve druhém ročníku Baťovy univerzity. Do Břeclavi přijíždím jen na víkendy, v pátek jdu na trénink, v sobotu nebo v neděli hrajeme mistrovské zápasy," vysvětluje sympatický mladý muž.

I přes tyto limitující možnosti k rozvíjení svého sportovního talentu s fotbalem nemíní přestat, má tento sport rád, baví se jím. Ze svých vydařených zápasů vzpomíná na závěr dorostenecké kariéry. Dorostenci MSK hráli o postup, na který nakonec nedosáhli, a v jednom z klíčových zápasů v Pelhřimově vyhráli po špatném začátku 4:3, když Paulík skóroval třikrát.

Jako svůj fotbalový vzor vidí středního záložníka Liverpoolu Stevena Gerrarda, který kromě skvělých výkonů je i jakýmsi uznávaným vůdcem družstva. Z klubů se mu líbí Barcelona, v české nejvyšší soutěži nemá oblíbený celek, ale přeje všem mimopražským.

Jiří Paulík sleduje aktuální dění a zaměřuje se hlavně na finance. „Ve studiu ekonomiky bych chtěl v budoucnu pokračovat v magisterském studiu na vysoké škole. Po ukončení školy bych chtěl podnikat, být svým pánem," přemýšlí jednadvacetiletý fotbalista, který se chystá vyrazit spolu s několika spolužáky do USA, kde budou pracovat v zábavním parku.