Zápas začal lépe pro hostující Lednici. Ta nastoupila proti o soutěž níž hrajícímu Mikulovu ve své obvyklé sestavě a brzy šla do vedení zásluhou Frlause. „Hřiště bylo větší než naše umělka, úplně to vybízelo k brejkové taktice. Ta se nám dařila, několikrát jsme zahrozili před brankářem Mikulova, Pálka s Holešínským ho dokonce dvakrát zcela obešli, ale trestuhodně pak netrefili prázdnou branku," krčil rameny lednický asistent trenéra Petr Forman.

Jeho slova potvrdil i mikulovský trenér Marek Vlach, jenž převzal druhý celek I.B třídy po Romanu Dvořákovi. Muž, jenž pozvedl Mikulov k výborným výkonům, musel opustit tým ze zdravotních důvodů. „Ačkoliv jsme nebyli kompletní, odehráli jsme s Lednicí dobrý zápas. První půlka byla ovšem z naší strany velice vlažná, při tutových šancích soupeře jsem se musel chytat za hlavu. Věděli jsme, že Lednice je hodně ofenzivní a čekali jsme jízdu, také měli víc ze hry. Po půli se to ale otočilo," hodnotil první půli kouč Mikulova.

Po změně stran musel být Vlach spokojený. Jeho svěřenci během deseti minut zcela otočili zápas. „Najednou jsme nehráli tak kombinačně, jak jsme zvyklí doma, špatně jsme napadali, byla to hodně špatná půle. Nic na tom nezměnila ani Pálkova snižující branka na 2:3," poznamenal Forman s tím, že z výsledku si hlavu nedělá, do začátku soutěže stále zbývají tři týdny.

Naopak fotbalisté Mikulova splnili trenérovo očekávání. „Ve druhé půli už hráči splnili standard, který se od nich očekává., Vidím na nich, jak moc chtějí. Pokud ale chceme pomýšlet na nejvyšší příčky a návrat do první A třídy, máme ještě na čem zapracovat. Hlavně na hře a na zlepšení pohybu. S výsledkem jsem jinak spokojený," dodal Vlach.

Pálava Mikulov – Moravan Lednice 3:2 (0:1)

Branky: Toth, Šťastný, Žárský – Frlaus, Pálka