Začátek utkání poznamenal vydatný déšť, který z každé střely na branku dělal nebezpečí pro brankáře. Stovka diváků, která na utkání i přes nevlídné počasí zavítala, nemusela litovat. Viděli totiž celkem sedm branek, pět z toho ve správné, ráječské, síti.

„Soupeř to byl kvalitní, hlavně v prvním poločase byl i herně lepší, naštěstí jsme s nimi v přestřelce v první půli drželi krok. Hodně nám pomohla rozdílová branka na 3:2, po které jsme přestali být nervózní. Ta nervozita z důležitého utkání nám hodně svazovala nohy," komentoval zápas asistent trenéra Slavoje Bronislav Krška.

Jako první ovšem lovil míč ze sítě gólman Podivína Létal. Už v 6. minutě se totiž ve skrumáži před brankou prosadil Kopecký. Podivín se ale rychle otřepal. Už v 9. minutě Martečík prokličkoval až do šestnáctky, ale jeho střelu na poslední chvíli zblokoval obránce Olympie.

Pak ovšem přišly chvíle zkušeného Karla Švestky. Syn stejnojmenného kouče Slavoje nejprve v 10. minutě využil nedorozumění mezi brankářem Trubákem a stoperem a bez problémů dotlačil balon do sítě. Už za pět minut pak ten samý hráč počkal na samé hranici ofsajdu a střelou podél vyběhnuvšího brankáře otočil průběh utkání.

„Déšť hodně ovlivnil první poločas utkání. Obě dvě první branky totiž padly po chybách, které by se na suchém povrchu pravděpodobně nestaly," hodnotil začátek klíčového utkání podivínský funkcionář, který ještě jako hlavní kouč vytáhl Podivín před dvěma lety z I.B třídy o patro výš.

Ani hosté se nevzdávali. Ve 22. minutě srovnal po rohu hlavou Sehnal a začínalo se od znovu. Větší touhu po bodech ovšem projevovali jasně domácí, kteří měli do poločasu ještě tři tutovky. Vždy však mířili mimo tři tyče ráječské branky. Nepomohlo jim ani to, že měli v šestnáctce výraznou výškovou převahu. Hosté už v prvním poločase zahrozili jen jednou, ale jedovatou střelu vytěsnil reflexivním zákrokem Létal nad branku.

Rozhodující branka padla po hodině hry. Karel Švestka nejen, že nasměroval Podivín k záchraně, ale dokonal také svůj hattrick. Ráječko už poté nemělo sílu na zvrat a v závěru zápasu inkasovalo ještě další dvě branky.

„Karlovi tam spadlo, na co sáhl. Měl prakticky čtyři šance a dal čtyři branky," chválil Krška zkušeného středopolaře, který plnohodnotně v utkání nahradil svého delší dobu zraněného bratra Martina

Po závěrečném hvizdu se Podivínští mohli po zásluze radovat. Ještě větší radosta pak vypula v kabině. „Pět minut po utkání jsme věděli, jak hrál Zbýšov i Rajhrad. Ještě jsme čekali, jak dopadne zápas Hodonína v divizi, aby bylo jasné, kolik celků z kraje sestupuje. Všechny výsledky nám ale hrály do karet, takže jsme letos zachránění. Bez ohledu na to, jak budeme hrát v posledním kole v Rusínově, si to o sestup nakonec mezi sebou rozdají ve vzájemném zápase Zbýšov s Rajhradem," oddechl si Krška.

Slavoj Podivín – SK Olympia Ráječko 5:2 (2:2)

Branky: Švestka K. 4, Praks – Kopecký, Sehnal M.

Diváků: 100

Podivín: Létal T. – Praks (80. Šemora), Řezáč, Martečík, Krajča, Čapka K., Čapka A. (K), Dohnal, Švestka K., Kadrnka, Očenášek

Ráječko: Trubák – Kopecký, Bartoš, Lajcman, Neděla, Sehnal V., Štrajt, Sehnal M., Tajnai, Sehnal J. (K), Žůrek