„Letní příprava je pro hráče obvykle úmorná a jednotvárná. Hlavním cílem pobytu v Břeclavi je tedy odreagování a zpestření tohoto neoblíbeného období," řekl pro webové stránky klubu asistent trenéra Martin Pešout.

Soustředění se účastní kompletní kádr, který zatím mají trenéři k dispozici. Tedy včetně Lukáše Mensatora, Petra Gřegořka, Petra Kumstáta nebo Václava Skuhravého. A hokejisté se rozhodně nudit nebudou.

„Všechna sportoviště máme poblíž hotelu. Je tu tělocvična, posilovna, spinning, dvě fotbalová hřiště – jedno s tartanovým povrchem a druhé kryté kobercem, bazén a kurty na tenis a beach volejbal. Využívat chceme všechny možnosti," potvrdil Pešout.

Tréninkové úsilí svých svěřenců se trenéři snaží posílit i soutěžením. Na hráče tak čekají turnaje ve florbalu, beach volejbalu a tenisu. Ve čtvrtek pak sehráli hokejisté přátelské fotbalové utkání v nedaleké Vrbici hrající III. třídu.

„Taková nabídka se přece neodmítá. Pro nás to je čest. Přijeli si zahrát přátelský zápas a když už jsou na jihu Moravy, tak potom šli do sklípku pokoštovat víno," smál se jeden z hráčů Vrbice Michal Herůfek a pokračoval.

„Překvapili mě. Na hokejisty hráli fotbal dost dobře. Hlavní kápo byl Vašek Skuhravý, ten to pravděpodobně celé zařizoval. A pak v útoku byl nejnebezpečnější rychlík Kumstát s Mensatorem. Fakt jim to šlo, kdyby už je nebavil hokej, klidně by tu mohli hrát okres nebo i první B třídu. Ale i my jsme hráli celkem dobře," nezapomněl dodat Herůfek.

Jeho tým přesto podlehl Karlovým Varům 4:2, když se dvakrát trefil do černého Kumstát, jednou Skuhravý a Vachovec.