Byli jste o tolik slabší, než ostatní účastníci soutěže?

Evidentně lepší byly jen první tři celky – Karviná, Frýdek-Místek a Olomouc se všem ostatní výrazně bodově odpoutaly. Se všemi ostatními se dalo hrát, ale kvůli hrubým chybám v defenzívě a slabší střelecké produktivitě jsme ztratili několik nadějně se vyvíjejících zápasů. Několikrát jsme měli špatný vstup nebo naopak závěr utkání. Už tehdy jsme přicházeli o cenné body, když jsme těsně prohrávali. Suma sumárum jsme mohli získat o dobrých deset bodů více, a to by bylo na našem postavení v tabulce znát.

Dají se z hráčského kolektivu vyzvednout nadprůměrné individuality?

Musím předeslat, že jsme před jarem předali do širšího áčka mužů MSK Davida Ferbara a Jana Slunského. Ze zbývajících hráčů nikdo nevybočil extrémně nahoru, šlo u celého družstva plošně jen o něco nad průměrem. Při šestistupňovém hodnocení výkonu byli Roman Pafkovič na 4,1 průměrném bodu, Jakub Sasínek a Daniel Netopilík na 4,0. Nejlepší hodnocení 4,66 měl Tomáš Košut, ale ten nastoupil jen ve třech zápasech.

Kdo z nich byl nejvytěžovanější?

Třeba Jakub Sasínek odehrál všech třináct zápasů jara, chyběl po trojím vystřídání jen sedmdesát minut. Jen o málo menší minutáž měl Tomáš Horčička, ani jednou nechyběl ani Marek Horčička, který ale ze třinácti zápasů hrál jen čtyřikrát celých devadesát minut. Dvanáctkrát se na hřišti objevili Lubor Slunský, Matěj Wallisch a Jan Hloch, jedenáctkrát Lukáš Polach, Roman Pafkovič, Filip Šanda a Daniel Netopilík.

A jak se vyznamenali střelci?

Nejlépe to vystihuje fakt, že nejlepším střelcem družstva byl se třemi góly krajní záložník Jan Hloch. Dvakrát se trefili Jakub Sasínek a Matěj Wallisch. Ryzí útočníci moc vidět nebyli, ale na druhé straně byl Pavel Jurčík nejlepším nahrávačem.

Jaký byl nejlepší výsledek jara?

Výhra 5:0 s Vítkovicemi. Začali jsme opatrně, ale po první brance jsme ovládli hru, soupeře jsme do ničeho vážnějšího nepustili a přidali jsme další čtyři branky.

A ten nejhorší ?

Uvedl bych hned dva z posledních dvou kol. Domácích 0:7 se Sigmou Olomouc a 0:11 v Karviné. Tito jasní favorité ale nadělovali kruté porážky i jiným družstvům.

Předpokládám, že nyní dojde k výrazné obměně družstva U19.

Osm hráčů odchází k mužům, z kádrových hráčů osmnáctky zůstávají Šanda, Hloch a Wallisch, ze sedmnáctky už měli místo v družstvu Kunický, Horčička, Hovězák, Košut a Tetur a přibudou další hráči z letošní sedmnáctky. Do širšího kádru se jistě dostanou i někteří hráči dorostu do šestnácti let.

Jaký je nejbližší program?

Přestávka je přesně měsíc. Už osmého července začne letní příprava a asi v polovině srpna bude vylosované první kolo nového ročníku dorostenecké ligy. To už ale družstvo devatenáctky povede můj nástupce Petr Maléř z brněnské Zbrojovky.