Jak jste spokojený s prvními týdny ve funkci?
Když jsem nastoupil, tak jsem byl mile překvapený, jak jsou hráči připravení po fyzické i fotbalové stránce. To se odrazilo i na povedeném úvodu sezony, ve kterém jsme ještě neprohráli, a dvakrát jsme uspěli dokonce s čistým kontem. Za to jsem rád.

Lze tedy hledat příčiny úspěchu zejména v kvalitní přípravě?
Určitě. Z kluků je navíc cítit, že chtějí odmakat a vyhrát každý zápas, do kterého nastoupí. To pozitivní myšlení je podle mě hlavním důvodem, proč jsme v tabulce vysoko. Teď ale musíme udělat vše pro to, abychom správný přístup udrželi a nesklouzli jsme k tomu, že bychom měli nos nahoře.

V prvních utkáních jste těžili z toho, že góly nestřílel pouze jeden dva hráči, ale celý tým. Je pro vás tato vyrovnanost hodně důležitá?
Máme v kádru dost ofenzivním typů a každý může dát gól, což je velká výhoda. Kdyby se nám někdo například zranil, tak vím, že jsou tam další kluci, kteří umí plnohodnotně zaskočit a prosadit se. Toto vědomí samozřejmě pomáhá i hráčům.

Jak už jste nakousl, kromě vydařené hry směrem dopředu jste v posledních dvou zápasech excelovali také v obraně. Proti Moravskému Krumlovu jste zvítězili 5:0 a naposledy proti Bosonohám 3:0. Co na hru defenzivní řady říkáte?
S oběma duely jsem velmi spokojený, protože jsme navíc hráli na venkovních hřištích. Když jsem přišel k mužstvu, tak jsem se díval na poměr vstřelených a obdržených branek v minulé sezoně a ten rozdíl byl šíleně v náš neprospěch. Dali jsme si tedy za cíl, abychom snížili počet inkasovaných gólů. Nutno podotknout, že v prvním zápase proti Ivančicím se nám to moc nepovedlo a dostali jsme hned tři kusy po individuálních chybách. Teď se to ale hodně zlepšilo.

V sestavě máte mnoho mladých hráčů. Chcete se dál ubírat touto cestou a dávat jim prostor?
Podle mě je tým docela slušně poskládaný k tomu, jakým stylem se chceme prezentovat. Máme tam dva starší kluky, kteří nám tu hru drží a jsou oporami. Pak tam jsou další dva hráči ve středním fotbalovém věku, kteří už mají nějaké zkušenosti, a k nim mladíky, kteří vynikají rychlostí a dravostí. Třeba záložníci dokáží bleskově přejít do protiútoků, což kvituji.

Už dnes vás čeká utkání s předposledními Vojkovicemi. Co od něho očekáváte?
Tím, že jsou předposlední, tak to trochu svádí k podcenění, ale já si ani zdaleka nemyslím, že by to byl jednoduchý zápas. Naopak čekám tuhou bitvu, protože jsem některé jejich duely viděl a nehráli vůbec špatně. Nelze tedy jejich kvalitu hodnotit jen podle pár nepovedených výsledků. Nyní už potřebují body, takže na nás určitě vlétnou.

DAVID BALÁŠ