Podzim zakončili tak, jak si počínali po většinu letošní sezony. Na jedničku. Fotbalisté Lanžhota nedali domácí Bystřici šanci. „Kluci odehráli celý zápas výborně. Byli dominantní a domácí vůbec nepustili do šancí. Naopak my jsme jich ještě dost zahodili, takže konečný výsledek je pro soupeře možná ještě milosrdný,“ pochvalujel si manažer klubu Jiří Bartoš.

Ilustrační foto
Moderním gymnastkám se v domácím prostředí dařilo

Ten může být spokojený i s celým podzimem, který Lanžhot zakončil na třetí příčce divizní tabulky. „Chtěli jsme hrát nahoře, a to se nám podařilo. Možná je pro nás trochu smůla, že po reorganizaci soutěží hrají zrovna letos v soutěži silné juniorky Jihlavy a Zbrojovky, které mohou využívat hráče z nabitých kádrů druholigových A-týmů. Ze třinácti zápasů jsme získali 31 bodů, což by asi v jiných sezonách stačilo na první příčku. Ale nestěžujeme si, jsme maximálně spokojení. Předváděli jsme dobrý fotbal, získali si fanoušky, kterých chodilo na domácí zápasy okolo šesti set, což je výborné číslo. Našli jsme i hodně dobrovolníků, kteří klubu různě pomáhají, zkrátka všechno funguje,“ libuje si Bartoš.

Jedním z mála negativ, které úspěch přináší, je zájem o některé klíčové hráče ze strany klubů z vyšších soutěží. „Registrujeme velký zájem především o Dovhanyuka, Královiče a Šenka. Asi půjdou v zimě někam na zkoušku a pak se uvidí. Od toho se pak bude odvíjet na přestupová politika. Pokud by teoreticky nikdo z nich neodešel, tak bychom neměli potřebu získat nové hráče, snad možná jednoho. Pokud někdo z opor odejde, tak na to budeme samozřejmě reagovat,“ tvrdí manažer klubu.

Ilustrační foto.
Úspěch na závodech v Brně. Břeclavští plavci vybojovali dvanáct zlatých medailí

Jisté je však to, že na lavičce už nebude na jaře sedět trenér Milan Valachovič, jenž už v průběhu podzimu zamířil do druholigové Líšně. „S Milanem budeme nadále v kontaktu. Zůstává členem výboru a bude nám pomáhat s legislativou. Na místo trenéra hledáme někoho nového. Jednou z možností je ale dosavadní asistent Přemysl Kovář, který už odkoučoval závěr podzimní části,“ nabízí Bartoš možné řešení z vlastních zdrojů.