Ihned po bezbrankové první půli se prosadil tvrdou střelou Švestka a v 75. minutě pečetil vítězství domácích dalekonosnou bombou Sycha. Juniorka Břeclavi ve druhém poločase přestala klást odpor a jen díky brankáři neinkasovala vyšší porážku.

„Kromě Kachyni a potrestaného Němečka jsme hráli v kompletní sestavě, máme teď na lavičce pořádný přetlak. Břeclav nás v úvodu překvapila, prvních patnáct minut nás napadali, svým pohybem nás nenechali hrát svou hru a dostat se do herní pohody. Určitě máme na víc," tvrdil vedoucí Bořetic Lubomír Dufek, který musel odkoučovat zápas místo Michala Škrabka. Ten kvůli střetu zájmů nesměl sedět na lavičce Celticu, trénuje totiž v Břeclavi dorostence.

V plné síle

Celtic v létě výrazně posílil, poprvé se na hřiště dostal Bača, Sycha nebo Švestka. Na hřišti to mělo být cítit. Zpočátku se ale Břeclavané úspěšně bránili a sami vyráželi do brejků. Jenže ani krajní záložníci, ani oba útočníci MSK se nedokázali proti pozorné obraně Bořetic prosadit. Až po půl hodině se hra srovnala, jenže branku diváci neviděli.

Druhý poločas ještě ani pořádně nezačal a domácí už vedli. Domácí obrana se nedohodla s brankářem, čehož využil důrazný Martin Švestka a břeclavský brankář Polach byl bez šance. Celtic byl rázem na koni a dál v pravidelných intervalech dobýval břeclavskou branku. Švestka, Sycha i nejaktivnější Matula měli ale obrovský problém stlačit střely mezi tři tyče.

A když už se to povedlo, zastavila technickou bombu Matuly spojnice tyče a břevna. Až v 75. minutě rozjásal domácí diváky Milan Sycha, který napřáhl z 25 metrů a střela mu sedla parádně. Míč zaplachtil na vzdálenější tyč a Polach skákal marně.

„V prvním poločase se nám úvod zápasu povedl, měli jsme převahu i nějaká ohrožení soupeřovy branky. Po dvaceti minutách jsme zase polevili, ztráceli jsme střed hřiště a tím dostali domácí do hry. Bezbranková remíza v poločase ovšem byla zasloužená. Jenže zápas poznamenal náš špatný vstup na trávník, inkasovali jsme brzy laciný gól. Dostali jsme se rázem do útlumu, kazili jsme jednoduché balony. Typické pro mladé mužstvo," pokrčil rameny trenér břeclavského béčka Ivan Dvořák mladší.

Spálené šance

Břeclavané se ve druhé půli prakticky nedostali do hry a neohrožovali Otáhala v bráně Bořetic. Nepomohla ani četná střídání. „Jsem rád, že jsme v závěru nepustili hosty k vážnějšímu ohrožení naší branky, v defenzivě to bylo dobré. Hráli hodně na náhodu. Jen musíme proměňovat více šancí, vyhrát jsme mohli mnohem větším rozdílem," dodal Dufek.

Mladíci z MSK se tak po bodech budou muset poohlédnout jinde. „Nemůžu říct, že by se kluci nesnažili, že by to vypustili. To ne. Jednoduše nám chyběla kvalita. Navíc soupeř trefil krásnou druhou branku. Nedá se nic dělat, budeme s tímto novým mužstvem pracovat dál a věřím, že se náš výkon zlepší," řekl Dvořák.

BOŘETICE – MSK BŘECLAV B 2:0 (0:0)

Branky: 46. Švestka, 75. Sycha. Diváků: 120.

Bořetice: Otáhal J. – Kalužík, Petrásek (K), Horecký, Sycha – Jambor J. (86. Hejl), Lorenc, Bača, Otáhal M. (74. Stávek) – Švestka, Matula (89. Jambor Z.).

Břeclav B: Polach – Ulehla, Balga (K), Šanda, Kolaja (71. Ručenko) – Carvalho, Wallisch (69. Pohanka), Lošťák, Jurčík – Tetur (46. Horváth), Kruták (61. Hakala).