Záložník Jaroslav Málek se dostal přes Břeclav až do druhé ligy. Do konce sezony hostuje ve Viktorii Žižkov, která se netají postupovými ambicemi. Málek přišel do klubu na testy na začátku ledna, kde uspěl. „Je to velká změna, na nic není čas," říká letos dvaadvacetiletý Málek o rozdílu mezi hrou ve druhé a třetí nejvyšší soutěží. Je tak po Navrátilovi a Šilingerovi třetím hráčem, kterého MSK Břeclav popostrčila do vyšší soutěže.

Jste spokojený se zimní přípravou ve vašem novém klubu?

Jsem spokojený, dostal jsem se do kádru. A doufám, že budu hrát.

Jak vám vyšla příprava na Žižkově?

Tak snad dobře. I když jsem byl chvíli zraněný. Teď naposledy proti Bohemians už jsem hrál sedmdesát minut.

Jaký to byl zápas?

Byl to zatím nejtěžší soupeř, mají opravdu dobrý tým, chtějí postoupit a je to vidět.

Jaká je to změna oproti třetí lize, kterou jste hrál v Břeclavi?

Je to velká změna, hlavně v důrazu, v rychlosti, na nic není čas.

Asi to byla změna i v intenzitě tréninku…

To ano, nastoupil jsem 3. ledna a až do půlky února jsme měli dvoufázové tréninky, volno jen jednou týdně.

Jak rychle jste si zvyknul?

Trvalo to asi tři týdny, než jsem se s tím srovnal. A posun je vidět. Třeba teď na kole to bylo poznat, že už jsem jinde. Dalo mi to hodně.

Co atmosféra v kabině, mezi hráči?

Obával jsem se toho, že tady narazím na nějaké suverény a realita je úplně opačná. Je to tady kamarádské, jsem hrozně příjemně překvapený. A taky je tu obrovský rozdíl v servisu. Já si beru akorát kopačky, všechno ostatní je nachystané a na odpolední trénink už to dostaneme čisté. Samozřejmě tu funguje masér a při regeneraci máme k dispozici celý bazén, vířivku a saunu.

Co bude pak? Smlouvu máte do konce sezony?

Jsem tady na půl roku, taková byla i dohoda s panem Nehodou, který mě zastupuje. Je to na půlroční hostování s opcí, takže Žižkov má právo si mě v případě zájmu koupit. Zájem o mě měli i v Mladé Boleslavi, trenér mě chtěl, ale dohodli jsme se, že dám přednost Praze. Měl bych tady být mnohem víc na očích, na dopolední zápasy Viktorky chodí i další agenti. A mám větší šanci hrát než v Boleslavi, tam bych mohl třeba nastupovat za juniorku.

Takže váš cíl je jít do první ligy?

Pokud by to šlo, tak co nejrychleji. Uvidíme, kdo by taky nechtěl?

Třeba se vám to povede se Žižkovem. Jak se k případnému postupu staví vedení klubu?

Mluvil s námi i majitel a chtějí postupovat. Navíc to vypadá, že by letos mohla být dobrá šance, protože některé týmy z popředí tabulky o to údajně nestojí.