Jak jste oslavil triumf?
Já osobně slavím už od té doby, co jsme vyhráli v Rousínově a měli s předstihem jasno o vítězství. Je to pro mě velké zadostiučinění, protože fotbalu věnuji dvě stě procent a teď se to vyplatilo.

V čem byl recept úspěchu?
Podařilo se nám poskládat silné mužstvo. Měli jsme trochu obavu z toho, jak je kádr úzký, ale ty nakonec byly liché. Vyplatilo se mi, že jsem každý víkend navštěvoval čtyři až pět zápasů různých soutěží, a získal přehled o jednotlivých hráčích. Angažovali jsme kvalitní fotbalisty, spousta z nich byla ze Slovenska. Dovolím si říct, že znám hráče od Brodského po Bratislavu.

Není úspěch dán taky do jisté míry tím, že jste měli dost peněz?
Právěže ne. I když si to někteří lidé myslí, není to tak. Naopak, vím, že některé kluby nabízejí hráčům lepší peníze. Když jsme například chtěli angažovat některé hráče z Brněnska, narazili jsme na jejich vysoké nároky ohledně peněz. U nás máme hráči, kteří nejsou nároční. Chtějí hlavně kvalitně trénovat a dobře si zahrát, což v Lanžhotě mohou. Na peníze tolik nehledí.

Co očekáváte od divize?
Rozhodně se nebudeme nikam cpát, chceme především hrát v klidu, bez toho, aniž bychom měli záchranářské starosti. Už měsíc chystáme mužstvo pro novou sezonu, většina kluků ze stávajícího kádru snad zůstane, ale někteří odejdou. Například Tóth jde na testy do klubu ve druhé maďarské lize, takže tam uvidíme, jak dopadne. Rovněž plánujeme jisté posily. Zůstane i trenér Valachovič, který nám pomohl svým přístupem a taky svou tvrdou ruku, kterou jsme potřebovali.

V uplynulé sezoně začali diváci plnit tribunu Na Šlajsi, vnímáte zvýšený zájem o fotbal?
Je tady teď boom, na okrese jsme možná nejlepší mužstvo a hlavně, náš klub má tradici. Měli jsme obavy, že divákům se nebude líbit, že nehrají naši odchovanci. My jim už dříve dali prostor, ale oni prostě  nechtěli trénovat a makat. Proto jsme angažovali hráče, kteří za to umí zatáhnout, a dotáhnout nás k úspěchu.