Jak hodnotíte podzimní část sezony?
Byla to naše nejlepší sezona od padesátých let, určitě jsme nejvíc spokojeni. Je třeba poděkovat všem hráčům do jednoho, vedení a samozřejmě trenérovi Milanu Valachovičovi, který to celé posunul dál. Jde na něm vidět, že je to profesionální trenér.

Na papíře jste složil silný kádr, čekali jste, že to takto dopadne?
Úplně jsem to nečekal, ale tušil jsem, že budeme dobří. Napověděla to i příprava, kde jsme ani jednou neprohráli, i když pravda, že jsme zase nehráli proti tak zvučným soupeřům. Následně jsme sice nezvládli první kolo na Moravské Slavii, kde jsme remizovali 0:0, ale potom jsme se rozjeli. Škoda té jediné prohry v Moravském Krumlově.

Dostali jste šest gólů v patnácti zápasech, zažil jste někdy podobnou bilanci?
Ne, bavili jsme se o tom po posledním zápase. I nejzkušenější hráč naší obrany Velický říkal, že takovou sezonu s tak malým počtem obdržených branek nepamatuje. Je to neuvěřitelné. Zúročila se práce celého mužstva. Je potřeba pochválit i brankáře Rudolfa Bartala, který sice neměl moc práce, ale v každém zápase musel něco chytit a měl to po přechodu z dorostu těžké.

Josef Káňa, manažer fotbalistů Sokola Krumvíř.
Naše největší plus je sehranost, říká manažer půlmistra I. A třídy Krumvíře

V čem je síla mužstva?
Myslím si, že máme dobře vyvážený tým. Jsou tam dva hodně zkušení hráči, stejně tak fotbalisti ve středním věku a pak hodně mladých. Trenér Valachovič tomu dal disciplínu a řád, taky taktiku a zkušenosti a toto je výsledek.

Bude těžké kádr přes zimu udržet?
Může se stát, že někdo odejde. Nechceme tu nikoho držet na sílu, ale doufám, že tým zůstane pohromadě. Čeká nás hodně těžké jaro, protože hrajeme z patnácti zápasů devětkrát venku, navíc skoro všechny venkovní zápasy nás čekají s předními týmy tabulky. Chceme udržet první pozici a za současných podmínek postoupit do divize. Bylo by alibistické tvrdit, že nemíníme bojovat o titul.

Jak jste spokojený s diváckými návštěvami?
Jsme spokojeni, protože nám na jeden zápas došlo tolik lidí, co třeba v Břeclavi snad za půl sezony. Lanžhot je zkrátka fotbalové město na rozdíl od některých jiných a věřím, že pokud by se tady hrála vyšší soutěž, začalo by chodit ještě víc lidí.

VÁCLAV PETRŮ

Na snímku hráč MSK Břeclav Matěj Kristoň (uprostřed).
Břeclav nadělovala na hřišti posledního Třebíče. Po výhře je desátá