Na konci podzimu dýchali Mikulovští na záda vedoucímu Podivínu. Nakonec skončili až pátí. „Jelikož jsme to měli tak dobře rozjeté, tak jsme na jaře dali příležitost mladým klukům. Šestnácti a sedmnáctiletí dorostenci dostali šanci, aby si ošahali dospělý fotbal,“ uvedl mikulovský sekretář Milan Špalek. Dorostenci i přes větší vytížení postoupili z okresního přeboru.

Fotbalisté Mikulova začali s přípravou až 18. července. „Jsme v tréninkových fázích a zatím jsme nehráli ani jedno utkání,“ uvedl Špalek. Svůj první přípravný zápas sehrají Mikulovští až v neděli odpoledne v Rakvicích. Vzhledem k tomu, že se Mikulov nepřihlásil do krajského poháru, tak jej příští víkend čeká přátelák v Břeclavi s juniorkou MSK.

Kádr Palavanu doznává podstatných změn. Do Rakouska odcházejí Kubánek a Soukup. Zdeněk Šlancar by měl posílit ve druhé skupině Bořetice a gólman Znojek se vrací do Hrušovan. „O posilách zatím jednáme. Náhrady by měly být adekvátní,“ upozornil Špalek.

Mikulov by rád v příští sezoně hrál ve středu tabulky. „Chceme se vyhnout sestupovým starostem. Uvidíme, co nám napoví podzim,“ podotkl Špalek.

Palavanu příliš nevyhovuje současná situace, v novém ročníku totiž přišel i o to jediné okresní derby. „Byli jsme v šoku, když nás dali do A–skupiny. Jsou tu vyšší náklady na cestovné a moc diváků nepřijde. Kdybychom byli ve druhé skupině, tak máme šest derby. Třeba na Bořetice bychom měli určitě pěknou návštěvu. Jsme trošku naštvaní,“ postěžoval si mikulovský sekretář.

Palavan začíná sezonu v sobotu 13. srpna doma s Čebínem, pak zajíždí do Vojkovic a poté přivítá Jevišovice. „Los nám celkem vyhovuje, i když na konec podzimu budeme hrát třikrát venku,“ dodal Špalek.