„Nám odpadl soupeř, a tak jsme tuto možnost uvítali. Byla to další příležitost, kde jsme si mohli vyzkoušet různé alternativy a rozestavení, stejně jako dořešit poslední otazníky v sestavě. Navíc utkání s tak kvalitním soupeřem je vždy užitečné. Kluci viděli, že na této úrovni je hra rychlejší a na všechno je méně času,“ uvedl břeclavský kouč Bohumil Smrček.

Znojmo mělo bleskový nástup, když už ve třetí minutě Javůrek napřáhl na hranici pokutového území a krásným „angličanem“ od břevna otevřel skóre. O dvě minuty později byl navíc v šestnáctce faulovaný útočník Vašíček a rozhodčí nařídil penaltu. Tu však gólman Fibingr tradičnímu exekutorovi Teplému zneškodnil.

S postupem času se domácí osmělili a vyrovnali hru, dokonce nastřelili břevno. „Kvalita Znojma je samozřejmě trochu někde jinde, ale byl jsem mile překvapen, že jsme dokázali být v určitých pasážích naprosto vyrovnaným soupeřem. Nastřelili jsme břevno, měli jsme také několik nebezpečných standardek. Každopádně to byla kvalitní příprava,“ pochvaloval si Smrček.

Hrdinou zápasu byl gólman David Fibingr. Po úspěšném zákroku z úvodu zápasu si podobnou situaci zopakoval i v závěru první půle, když opět úspěšně zakročil proti Teplému. A do třetice zneškodnil pokutový kop ve druhém poločase střídajícímu Šamánkovi! „To se opravdu nevidí každý den, David podal mimořádný výkon. Radost mám ale i z výkonů dalších posil, které k nám přišly během zimní přestávky. Dobře se jeví také Dobšíček, Lapin, Ukrajinec Rizie i talentovaný Čermák, kterého jsme získali na poslední chvíli z třetiligové Líšně,“ vyjmenoval Smrček nové tváře, které se tlačí do základní sestavy.

POPRVÉ NA TRÁVĚ

Spokojený byl i hostující kouč Leoš Kalvoda, jehož vystrašilo pouze zranění útočníka Šamánka. „Podlomilo se mu koleno, ale naštěstí to vypadá, že by to nemělo být nic vážnějšího. Pro nás to byla dobrá prověrka a vlastně už třetí generálka. Určitě bylo užitečné, že si mohli kluci po dlouhé době vyzkoušet přírodní trávu a bylo vidět, že někteří s tím měli problémy,“ poznamenal Kalvoda.

Utkání se Znojmem tedy bylo generálkou na první mistrovský zápas s Bzencem nejen pro hráče, ale také pro břeclavský trávník. „Vůbec poprvé jsme letos hráli na přírodní trávě a musím říct, že hřiště bylo ve výborném stavu. Je to úplně něco jiného, navíc na umělce dost trpí klouby, takže to bylo příjemné. Co se týče utkání s Bzencem, tak rozhodne aktuální forma a také je to derby, která bývají specifická a těžko se dá něco odhadovat. Každopádně mi půjdeme do tohoto zápasu jako do každého jiného, tedy s touhou získat nějaké body. Z naší zimní přípravy mám dobrý pocit, kluky mohu pochválit za výborný tréninkový přístup,“ dodal Bohumil Smrček.