V součtu s podzimními zápasy tahají Smrčkovi svěřenci již čtyřzápasovou vítěznou šňůru. „Bylo to utkání dvou naprosto odlišných částí. V prvním poločase jsme některé branky soupeři darovali. Bylo to obrovské zklamání. Jenomže kluci se dokázali o přestávce stmelit a ve druhé části bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Kluci odehráli další výjimečné utkání a prokázali velký charakter. Tato výhra nás hodně posílí,“ hodnotil duel trenér Břeclavi Bohumil Smrček, který mohl počínání svých svěřenců sledovat pouze z tribuny.

Lodivodovi břeclavského týmu totiž začal běžet třízápasový trest za incident ze závěru minulého utkání v Bzenci, kdy se pustil do slovní roztržky s rozhodčím. Formálně tak funkci trenéra převzal Smrčkův asistent Štefan Víša. „Podali jsme k tomu verdiktu vyjádření. Musím ale říci, že dívat se na fotbal z tribuny je občas lepší, vidíte to zase z jiné perspektivy,“ uvedl Smrček.

TRENÉR DO HRY

V prvním poločase mu mimo střídačku muselo být úzko. Jeho svěřenci totiž tahali za kratší konec. Domácímu Slavoji se povedlo ve 28. minutě otevřít skóre zápasu, když se prosadil Benda. Opravdový šok ale hosté prožili těsně před koncem první půle. Hráči Polné dokázali dvěma slepenými brankami v závěru odskočit na tříbrankový rozdíl.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky ovšem vyběhlo jiné mužstvo. Hosté začali diktovat tempo hry a postupně přetvořili skóre k svému obrazu. Obrat započal v 56. minutě přesnou křižnou střelou Wallisch, o dvě minuty později vstřelil kontaktní branku Fiala a v 66. minutě srovnal Musil, který přeloboval brankáře domácích Vavrouška. Vedení na stranu Břeclavi strhl v 78. minutě kapitán Simandl přesnou střelou zpoza vápna.

Pečeť na výhru Břeclavi vystavil o tři minuty později svou druhou trefou v duelu Fiala. V závěru utkání byl ještě k vidění kuriózní moment, když v 92. minutě vystřídal Simandla zastupující trenér Víša. „Netopilík dostal třízápasovou stopku, ve stejný čas jako my hrál B tým, takže jsme neměli dost hráčů. Registraci si dělal dokonce jednatel Mráz,“ uvedl Smrček. Dobrou formu se pokusí fotbalisté MSK ztvrdit v sobotním zápase, kdy na domácím hřišti hostí od 15:30 Pelhřimov.

VÁCLAV PETRŮ